welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Blind Dates

Bangkok, 1 t/m 5-02-2006

Woensdag worden we fris wakker en zijn trots op onszelf dat we de Jetlag hebben verslagen.
's Ochtends beginnen we met huishoudelijke taken. Jeroen schrijft een sollicitatiebrief en ik reageer op woningen.
En dan weer shoppen en eten....het leven is goed in Bangkok. Er is een stalletje waar je je Ipod kunt laten vullen voor 1 euro per cd! 30 cd's en zeker 6 uur later staat onze Ipod een stukje voller.
Tijd voor nog meer verwennerij. Jeroen gaat voor de Thaise massage (2euro) en ik voor een complete Facial ( 3 euro). 's avonds ga ik ook nog even naar de kapper en eten we bij de vele straatstalletjes..... We vermaken ons prima!

Donderdag ochtend gaat Jeroen naar de kapper terwijl ik probeer mijn CV te maken. Ik baal nu goed dat ik die voor vertrek niet in de hotmail heb gezet.
Hierna gaan we maar weer eens op pad. Sinds juni is er hier ongelooflijk veel verandert. Er staan compleet nieuwe gebouwen, de duikschool is een tattoowinkel, het reisbureautje een kleding winkel en de Shellbenzine pomp een bar met terras( de gekste verandering van allemaal). Onze favoriete bruine-boterhammen-plek is er nog wel maar half zo groot...en ze herkennen Jeroen gewoon nog!
Jeroen is eergisteren uitgegleden in de badkamer en zit daardoor vast in zijn rug. Ook vandaag gaat hij dus voor een Thaise massage. Tja, en ik kan gaan zitten wachten....of ik probeer de zweedse olie massage...! en die was best ok.


's avonds hebben we een blinddate met Jenny www.outofasia.nl.Gelukkig herkennen we elkaar meteen. We hebben de afgelopen jaren veel email contact gehad en het is dan ook leuk om elkaar in het echt te ontmoeten. Jenny heeft hiermee gelijk de opdracht vervult die we haar hadden gegeven.
Voordat we naar bed gaan bekijken we nog even snel onze mail.............We hebben een huis aangeboden gekregen!!!!
Dat is een lekker gevoel

Vrijdag is Jeroen niet vooruit te branden. Hij ligt de hele dag onder de airco met een boekje. Ik schrijf wat verhalen en struin door de stad. Ook deze avond hebben we een blinddate. We gaan Charles en Petra van www.langevakantie.nl ontmoeten. Met z'n allen ( Jenny is ook mee) gaan we eerst wat drinken, dan wat eten en dan weer wat drinken. Hun Sjaak knuffelt onze Louche voor de foto. Sjaak is hard bezig om onze opdracht te vervullen. Alweer een leuke avond met gekke reizigers.

 

Zaterdag is regeldag gemixed met de nodige stops om lekker te eten. Niets bijzonders dus.

Zondag is onze laatste dag in Bangkok en eindelijk gaan we het paleis bezoeken. We hebben Bangkok's hoofdattractie tijdens al onze vorige bezoeken laten liggen ( vraag ons niet waarom).
We dachten dat we keurig gekleed waren maar mijn kuitbroek laat toch te veel vlees zien. Ze hebben hier echter een prima service. Je levert iets in als borg en krijgt daar een Sarong of blouse te leen voor terug. Toch staan er weer een paar toeristen te tieren tegen onschuldige mannetjes. Waarom is het toch zo moeilijk om je een beetje aan te passen en je te gedragen? het is gewoon genant.
Het paleis is onbeschrijflijk alles overtreffend. Zoveel gebouwen met zoveel stijlen en zo ongelooflijk gedetaileerd versierd. Je kijkt je ogen uit van al het geglinster.
Het is vandaag loeiheet en loeidruk. Op het plein voor het paleis wordt een nieuw Boedhabeeld ingezegend. Dit is erg uniek en er is een massa mensen op de been.

 vorig verslag

 volgende verslag