welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

In Transit

Bangkok, 30+31-01-2006

Wat doe je op je laatste halve dag in N-Z?
Achter de playstation zitten! Om 12.00 stappen we in de auto. We worden door ons hostel gratis afgezet bij de shuttlebus naar het vliegveld. Met bijna een uur vertraging vertrekt onze vlucht om 16.20 eindelijk uit Christchurch. We hebben de beste plekken gekregen helemaal achterin het vliegtuig. Jeroen kan met zijn lange stelten het gangpad in en ik zit aan het raam. De uitzichten zijn geweldig.
In het allerlaatste uur in N-Z krijgen we alsnog Mount Cook te zien!

Na 3 uur vliegen staan we om 17.30 locale tijd in Sydney. Hier moeten we 5 uur wachten en we mogen het vliegveld niet af. Ze hebben zelfs geen balkonnetje zodat je een luchtje kan scheppen. Bij de transit balie is het nog even spannend of we wel verder mogen. In Christchurch is een deel uit ons ticket gescheurd dat ze hier nodig hebben. Gelukkig hebben we alle tijd want we wisten niet dat 1 velletje zoveel stress kan veroorzaken. Als het tijd is om in Sydney in te stappen krijgen we een verrassing.
We vliegen niet direct naar Bangkok maar eerst naar Melbourne!
Dat is zo'n 2 uur vliegen....in de richting van N-Z!
Dat krijg je dus met mega goedkope tickets. Afijn, ook deze vlucht heeft vertraging dus landen we om 0.30. Iedereen moet 1.5 uur het vliegtuig uit omdat hij schoongemaakt moet worden. Voor ons gevoel is het nu 2.30 's nachts dus onze slaap is wreed verstoord.

Eindelijk vertrekken we dan richting Bangkok. Om 2.00 stappen we in, dan vliegen we 8 uur en komen om 6.00 aan in Bangkok, het tijdsverschil met australie is 4 uur....houden jullie het nog bij????
Nou, wij niet. Onze biologische klok vind dat het 12.00 's middags is terwijl we ontbijten in het donker.
We staan dus in Bangkok. Het is nog donker en al 25 graden. Eerst op zoek naar het kantoor van Lufthansa om onze gewijzigde vlucht te bevestigen, geld halen en dan wachten op de Shuttlebus. Het is licht geworden en Bangkok ligt onder een dikke laag smog.
in de bus begint het genieten van de heerlijke chaos. Toen we door Azie reisde vonden we Bangkok niet echt geweldig maar als je net uit de saaie Westerse wereld komt is het hier heel leuk.

Goed, we proberen om 8.00 's ochtends dus een kamer te vinden wat natuurlijk niet lukt omdat iedereen nog ligt te slapen. We zijn meer dan 24 uur onderweg en willen eigenlijk gewoon even douchen. Om 12.00 kunnen we eindelijk een kamer in (voor ons gevoel is het 6 uur 's avonds). We hebben besloten onszelf lekker te verwennen deze laatste paar dagen van onze reis. Een fatsoenlijke kamer met douche dus. Daar springen we snel onder en dan gaan we lekker Thais lunchen ( en je gelooft het of niet....maar het regent!).
De rest van de dag bestaat uit shoppen, shoppen en nog eens shoppen. Na twee jaar niets kopen-want-we-kunnen-het-toch-niet-dragen is Bangkok te verleidelijk. Ik sla voor een vermogen aan spullen in om sieraden te maken en Jeroen verlekkerd zich aan de t-shirts. Terwijl we dit doen laten we ons vol lopen met de lekkerste jus d'orange ter wereld.
Compleet afgepeigerd vallen we in bed.

TIP
Merry V
Ko Sanroad Area, Bangkok
520 baht, double room with toilet and hot shower. good and quit
Our marks
Location: 6
Facilities: 6
Staff: 6.5

vorig verslag

volgende verslag