welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Antarctica

Christchurch, 27 t/m 29-1-2006

Na de dolfijnen zijn we gister naar Christchurch gereden. Onze reis zit er bijna op. Vandaag maken we ons laatste uitje in N-Z. We gaan naar het Antarctica centrum. Lekker dromen over onze mogelijke volgende vakantie bestemming ( waar stiekem al een tijdje van dromen). Het is een leuke en informatieve attractie met als hoogte punt een echte poolstorm. Met z'n alle de koelcel in, sneeuwballen gooien en van de ijsglijbaan. Tot dat de ventilatoren aangaan en je je schrap moet zetten. -25 graden is best koud.
Als we uitgekeken zijn rijden we richting reisburo om ons verder in te laten lichten. Hier krijgen we zulke schitterende foto's te zien en verhalen te horen dat we besluiten om serieus te gaan sparen.
De rest van de dag zijn we druk met het schoonmaken van Jaap.

Zaterdagochtend brengen we Jaap terug naar zijn eigenaar en gaan het centrum van Christchurch bekijken. Het is een zonnige zaterdag middag en er is een straattheaterfestival aan de gang. Het is in de hoofdstraat net zo druk als bij ons op een maandagochtend! wat? ja, er is geen hond op straat! Hier wil je geen winkel eigenaar zijn. Heel vreemd.
Het straattheater is echter wel leuk en de stad is best mooi.
's avonds hebben ze in ons hostel een BBQ dus eten we mee.
Zondag is voor mij een computer dag en jeroen gaat bij het straat theater kijken. Na weer een BBQ ( sorry) en onze laatste gember bier verspil ik een avond achter de playstation terwijl Jeroen heel verantwoord een boek leest.

Tip
International Antarctic centre
www.iceberg.co.nz
visit the website and print your 10% discount foucher!

TIP
Drifters backpackers
Cloucesterstreet 308, Christchurch
$ 20 pp/pn dormbed
Our marks
Location: 6.5
Facilities: 7
Staff: 8.5

vorig verslag

volgende verslag