welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

dolfijn zwemmen

Onuku, 25+26-1-2006

Woensdag ochtend komen we maar niet weg van de camping in Hanmer Springs. Frank en Jeroen krijgen van een paar jochies cricketles en komen er achter dat deze sport leuker is om te doen dan om naar te kijken. (dat is dus wat Martine en ik de hele ochtend mogen doen....zucht)
's middags rijden we terug naar Onuku Farm hostel want morgen hebben ze plek voor ons op hun toer.

Donderdagochtend gaat de wekker en staan we om 8.00 in een 7 mm dik wetsuit. Met nog 4 andere stappen we in een zodiac. We gaan zwemmen met de dolfijnen!!! Al snel vinden we een groepje maar we mogen het water niet in. Ze zijn druk aan het eten/jagen.
Deze dolfijnen zijn heel speciaal . Het is de kleinste dolfijn ter wereld (als we de discussie over de bruinvis uit de noordzee even niet voeren) en komt alleen hier voor. Ze hebben geen puntige rugvin maar meer een half cirkeltje en ze zijn prachtig zwart,wit,grijs. Alsof iemand met een paintbrush aan de gang is geweest. ( oja, hector dolfijnen heten ze)

 


Nadat we ze een tijd hebben bekeken laten we ze met rust aan gaan opzoek naar een groep die wel met ons wil spelen. Overal om ons heen dobberen kleine blauwe pinguïns in het water. Heel apart want we hadden er niet bij stil gestaan dat ze drijven als eenden en duiken als futen.
We sjezen in volle vaart langs de ruige kliffen....en worden met gemak bijgehouden door vliegende ganzen. We gaan 55 kilometer per uur! We kijken binnen bij grotten, zien zeeleeuwen, ruiken aalscholvers, stuiteren op de immens hoge golven...en zien geen dolfijn.

We keren dus terug naar de beschutting van de baai waar we ze eerder deze morgen hebben gezien. In eerste instantie kunnen we ze niet vinden en eigenlijk zou de toer al afgelopen moeten zijn. Eindelijk vinden we er twee die interesse in ons tonen. Iedereen plonst in het koude water (15 graden!). Al snel komen er meer dolfijnen kijken. Wij moeten zoveel mogelijk gekke geluiden maken om hun aandacht te trekken. Zingen door een snorkel werkt het best maar je raakt er wel van buiten adem. (en het klinkt nogal sullig). Ze zijn werkelijk overal en komen ons echt bekijken.
Een top ervaring!!!
Als ze na ruim een uur de interesse verliezen zijn wij bijna ijsklompjes. 2 uur later dan gepland eindigt onze toer. Dat is het mooie aan zo'n kleine organisatie, Ze nemen de tijd!

TIP
Onuku Farm Hostel, 6 Km past Akaroa
$ 10 pp (tentsites only)
Kayak with the hector dolphins $ 30 and swimming $75
Our marks
Location: 9.5
Facilities camp: 6.5
Facilities BackPackers: 7.5
Staff: 8

vorig verslag

volgende verslag