welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Chillen in een bubbelbad.

Hanmer springs, 22+24-1-2006

's ochends helpen we Diana op weg met een startkabel onderonsje. Hierna rijden we richting hotsprings. De eerste is Muaia Springs. Hier hebben ze 4 rockpools met water rond de 37 graden. Het ruikt er vertrouwd naar zwavel. Terwijl we liggen te weken hebben we een fantastisch uitzicht op de omringende bergen. Het Japanse badhuis is ook weer een nieuwe ervaring. Mannen en Vrouwen hebben ieder een eigen afdeling want alle kleding moet uit. Binnen moet je jezelf uitgebreid boenen, weken en weer boenen. Toch voel je je niet helemaal schoon door het lichte rotte eieren luchtje dat om je heen blijft hangen. We gaan nog even naar de buiten baden maar worden al snel weg getreiterd door de zandvlooien.


Dezelfde dag bereiken we dus nog Hanmer Springs. Dit is de beroemdste bron van het zuider eiland. Het is zondag en het is er loei druk. Maandagochtend gaan we dus terug en het is een stuk rustiger.
Dit is een waar badderparadijs. Je kunt hier kiezen uit 15 (!) baden tussen de 35 en 40 graden. We vermaken ons prima met Frank en Martine ( frankenmartine.fw.nu) die ook bij ons op de camping staan. Als we allemaal verschrompeld en rood verbrand zijn gaan we boodschappen doen voor een gezamenlijke BBQ.

Dinsdag lopen we met z'n vieren naar het dorp, doen een terrasje, internetten wat en sluiten de dag af met een potje hilarisch midgetgolf. Door een onverwachte maar groots aangemoedigd geflater van Frank bij de laatste baan wint Jeroen op het nippertje.
En dat vieren we met weer een BBQ

TIP
Hanmer spring forest camp
$8 pp/pn
Our marks
Location: 8
Facilities: 7

 vorige verslag

volgende verslag