welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

voetbalkleedkamer

Chongqing, 02-06-2004

Anouk komt 's ochtends aan en mag haar bagage opslaan in ons hotel. De rest is druk bezig met inpakken om uit te kunnen checken. De boot vertrekt pas 's avonds dus we hebben nog de hele middag om de noodzakkelijke boodschappen te doen voor op de boot. Water, fruit wat eten en toiletpapier.

Jeroen heeft zijn nieuwe aanwinst aan! een korte broek die hem het wereldschokkende bedrag van 2 euro en 50 cent heeft gekost! Beetje jammer dat het geen korte broeken weer is.

We belanden weer(!) in het kinderspeelparadijs en hebben een vruchtbare middag. Anouk en ik hebben er een Pucca schrijfschrift bij en een leuke paperclip. Ook hebben we 9 stempeltjes om weg te geven. Ok, om eerlijk te zijn 7 want we willen die met Hello Kitty zelf houden......

Het is tijd om naar de boot te gaan. Nermel kan haar ticket van de bagage opslag niet meer vinden. Ze pakt haar paspoort en de sleutels van haar sloten op de tas en denkt dat dit voldoende bewijs is dat zij bij de tas hoort. Niet dus!
We slaken allemaal maar weer eens een diepe zucht. Hier in China zijn ze niet iets te dol op bonnetjes en regeltjes. Als het niet perfect volgens hun systeem gaat zien ze ook geen oplossing meer. Afijn, 3 managers en een half uur later kunnen we weg. We proberen 2 taxi's aan te houden maar alles zit vol. Het blijkt geen overbodige luxe te zijn geweest om 2 uur voor de boot vertrekt uit het hotel te vertrekken. Wat ook nog wel grappig is: De taxi's hebben in hun achterklep nauwelijks ruimte voor 1 rugzak dus we zaten als sardientjes in de auto.

Onze hut ziet er prima uit. Een eigen wc en douche. Niet altijd warm water, maar ach. Wel een thermoskan met heet water en een tv. Dus derde klas is nog best chique. De bedden zijn zijn behoorlijk hard en douchen is niet altijd een optie maar het is schoon! Iets te schoon kwamen we achter. Onze vloerbedekking was met veel water gereinigd en dus zeiknat. Snel opzoek naar plastic zakjes om de tassen op te zetten. We zetten het raam open en de airco aan ( jaja, airco!) om de geur van voetbalkleedkamer/week oude sporttas uit onze hut te krijgen.
We krijgen een kleine cursus hoe alles op de boot werkt en ik word aangewezen als kapitein van de groep. Een twijfelachtige eer

 vorig verslag

 volgende verslag