welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

kayak

Marlborough Sounds, 19+20-1-2006

We zijn op weg naar een van onze favoriete gebieden in N-Z. De Marlborough Sounds bevielen de vorige keer erg goed. De zon is weer terug dus de fjorden liggen er mooi bij. Op de een of andere manier kunnen we vandaag allebei slecht tegen mijn rijstijl ( of de slingerende weg) en moeten we dus een paar pauzes inlassen om de maag te laten kalmeren.
In eerste instantie rijden we onze "oude" camping voorbij maar de campings verder in het noorden liggen er net ietsje minder mooi bij dan die in Mistletoe bay.
De manager daar regelt voor ons een kayak voor de volgende dag.

Vrijdagochtend stappen we dus OP de kayak. Dit is een ander model dan we gewend zijn. Je zit er niet in maar op, hij is van plastic ipv fyberglass en er zitten gaatjes in je stoeltje. Je krijgt dus een natte kont!
In de baai is het water spiegelglad en we peddelen dan ook zonder moeite naar het hoofd-fjord en schieten de volgende baai in. Gelijk om de hoek wacht ons een verrassing. Eerst denken we dat het kelp is en dan een dode vogel maar het blijkt een zeeleeuw met al zijn flippers in de lucht. We zijn op nog geen 2 meter afstand en hij vind het allemaal wel best. Dit is gaaf!!
We eten ergens op een strookje strand onze boterham en beginnen aan de terugtocht. Er staat nu wel wat wind en dat betekent dat we een uur lang een hele serieuze strijd leveren met de golven die bijna te ruig zijn om in te kayaken. We zijn dan ook blij als we weer in de beschutting van de baai zijn. De rest van de middag lenen we onze kayak uit en geven onze spieren wat rust.
Rond etenstijd maken we nog een tochtje. We zijn de enige op het water. Geen zuchtje wind en absolute stilte! Genieten dus....

TIP
Misletoe Bay in the Marlborough sounds
Not accessable with anything higher, wider or longer than a van
$5 pp/pn
only toilet
Our marks
Location: 10
Facilities: 6

vorig verslag

Volgende verslag