welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vreemdgaan

Kaikoura, 16+17-1-2006

We stappen in de auto en rijden naar Kaikoura. Dit is de plek in N-Z om walvissen te zien en te zwemmen met dolfijnen en zeeleeuwen. Het is een enorme toeristen plek waardoor er een overvloed aan toers is met pittige prijzen. We willen bijna alles wel doen maar eigenlijk is 1 enkele toer al boven ons budget.
We gaan kijken bij een zeeleeuwen kolonie en daar onze opties overdenken:
Zwemmen met de dolfijnen ($125 pp, koud), Walvissen spotten vanaf de boot ( $130 pp, weinig te zien vanaf de boot want het is de relatief saaie potvis), Walvis kijken vanuit de lucht ( $130 pp. maar een half uurtje maar wel met goede fotokansen), Zelf een vliegtuig besturen($100, leuk!+ kans op een walvis), kayakken met dolfijnen of zeeleeuwen ($50 pp) of zwemmen met zeeleeuwen ( $70 pp, leuk maar koud)......wat moeten we doen????

 

Als we 's avonds voor de tweede keer bij de zeeleeuwen staan te kijken zien we een klein groepje mensen met ze zwemmen. De zeeleeuwen zijn speels dus jeroen besluit dat hij dat wil doen morgen. Ik zou ook wel willen maar het water is me echt te koud. De zeeleeuwen komen op deze plek aan land en hobbelen letterlijk om ons heen. Zo dichtbij hebben we ze nog niet eerder gezien en we kunnen dus pracht foto's maken.

geschreven door Jeroen
Ik heb besloten toch het koude water in te gaan om te zwemmen met de zeeleeuwen. Normaal besteden ze zo'n 4 dagen op zee om te vissen dus als ze bij de kust zijn liggen ze te slapen op een rots. Om af te koelen duiken ze in het water en als wij daar ook liggen in onze dikke wetsuits zijn ze razend nieuwsgierig. Ze hebben onmiddelijk door dat ze in het water niets van ons te vrezen hebben. Na zo'n 30 minuten heb ik een kameraadje gevonden. Ze laat me de hele tijd mee zwemmen. Als zij op de kop hangt dan doe ik dat ook. Zo rollen we om en krabben onszelf. Ze wordt zelfs zo nieuwsgierig dat ze met haar neus tegen mijn masker knalt.
Ik vind het een zoen, ik denk dat zij het een botsing vond.
Het was koud maar zeker fantastisch.

geschreven door Rudi
Ik vind het een zoen!!!! en ik moet er toch even over na denken wat voor gevolgen dit heeft voor onze relatie!!!!!

's middags rijden we verder naar het noord en komen op het punt waar we al eerder zijn geweest. We zijn het eiland rond! We nemen een hele lange en langzame onverharde route langs de kust en vinden in 1 van de vele baaitjes een camping

TIP
www.sealswimkaikoura.co.nz
Whites bay reserve
$ 6 pp (DOC campsite)
Our marks
Location: 9
Facilities: 6.5

 vorig verslag

volgende verslag