welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

frans

Akaroa, 14+15-1-2006

We vertrekken uit Rakaia huts. Gisteravond heeft het gestormd en nu is het een beetje miezerig. Christchurch is hier niet ver vandaan en daaronder ligt een gek schiereiland. Op de kaart is duidelijk te zien dat het een oude vulkaan is die in zee aan het zakken is. Er loopt een brede baai naar het hart van de oude vulkaan en vanuit dat midden lopen de bergtoppen stergewijs richting de zee waardoor er nog meer baaitje ontstaan. Het mag dus duidelijk zijn dat de weg naar Akaroa flink slingerde.
Akaroa is een plaatsje met zware franse invloeden en dat is best grappig voor de verandering.

Onuku farm hostel is een uniek plekje. Op een grote schapen boerderij is een backpackers en camping. Ze hebben eigenlijk alleen plek voor tenten maar we mogen met Jaap op de parkeerplaats staan.
Het is een prachtplekje met overal verscholen hoekjes met hangmatten enzo. We wilde graag met hun toer mee maar zowel het kayaken als het zwemmen met de dolfijnen zit vol. Jammer.
's avonds verzamelt iedereen zich voor een pracht van een zonsondergang.

De volgende ochtend proberen we in Akaroa een kayak te huren om zelfstandig de dolfijnen te gaan zoeken. Het weer ziet er goed uit....totdat we met de kayak en de verhuurder aan de rand van het water staan. In 5 minuten tijd is er een felle wind opgestoken waardoor kayaken bijna onmogelijk is. Helaas, ook dit gaat dus niet door.

We stappen in de auto naar onze volgende bestemming. Onderweg nemen we een lifter mee. Hij is op weg naar Lyttleton om daar te informeren naar werk op de boten naar Antarctica. Aangezien wij sinds een tijdje Antarctica boven aan ons wensen lijstje hebben staan gaan we uit nieuwsgierigheid met hem mee. We worden niet veel wijzer in Lyttleton dus gaan we weer op pad. We gaan naar een baaitje om een naambordje te fotograveren.
Taylors Mistake ( speciaal voor Sophia) is een klein strandje en het is er stampvol. Na de fotosessie rijden we om Christchurch heen richting het noorden waar we een camping zoeken.

TIP
Onuku Farm Hostel, 6 Km past Akaroa
$ 10 pp (tentsites only)
Kayak with the hector dolphins $ 30 and swimming $75
Our marks
Location: 9.5
Facilities camp: 6.5
Facilities BackPackers: 7.5
Staff: 8

TIP
Motunau beach
$ 5 donation per van
Our marks
Location: 6.5
Facilities camp: 6

 vorig verslag

 volgende verslag