welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Waar??

Mount Cook, 11+12-1-2006

 

Afgelopen nacht hebben we in Portebello geslapen en is het weer begonnen met regenen. We rijden de peninsula af en die baaitjes zijn zonder zon toch een stuk minder mooi. In Dunedin ligt de steilste straat ter wereld en met Jaap durf ik hem niet aan. We lopen hem dus op en neer een gaan ons certificaat halen. Het was een stevige klim!
De rest van de dag zitten we in de auto richting Mount Cook (de hoogste berg van N-Z). Het grootste deel van de rit is het droog. Het meer waar Mount Cook aan ligt is wel heel erg blauw. Vol verwachting kijken we naar het einde om te zien of we "hem" zien liggen......en wat zien we???........regen!

De enige kampeer mogelijkheid is aan de voet van de berg dus rijden we de regen tegemoet. Het plenst dus koken we ook vandaag niet. Het slapen valt ook al niet mee met die herrie.
Donderdagochtend is ons humeur net zo stralend als het weer ( het regent nog steeds...). Tijdens 3 minuten droogte zien we de voet van de berg en een randje sneeuw...en dan regent het weer. Jeroen gaat toch een stukje wandelen en ik weiger. Niet veel later geven we het op en rijden weg van de regen. Bij Lake Tekapo proberen we ons slechte humeur om te kopen met afhaal chinees en dat lijkt te werken. Het zonnetje schijnt en ons humeur ook. Het zonnetje verdwijnt als we de volgende bergrug overrijden maar wij laten ons niet meer chagrijnig maken.
Heel wat kilometers later staan we aan de kust....tijd voor rust.

TIP
Portobello motorcamp. Dunedin peninsula
$ 24 pn
Our marks
Location:6.5
Facilities:7

TIP
White horse hill, DOC campsite, Mount Cook
$6 pp/pn
only toilet
Our marks
Location: 8
Facilities:6

 vorig verslag

 volgende verslag