welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Albatros+pinguin

Dunedin, 9/10-1-2006

's ochtend is het droog en de wind is wat gaan liggen. In Curio Bay is een fosielen bos. Hier ligt het bewijs dat N-Z ooit is afgebrokkeld van Gondwanaland en pal naast zuid amerika lag. We staan een tijd op de uitkijk naar pinguins maar zien ze niet.
We rijden richting Nugget point. De route begint weer wat mooier te worden en de stoppen bij een watervalletje.

Nuggetpoint heeft 3 vaste kolonies zeeleeuwen. de N-Z fur seal ( een kleintje), de N-Z sealion ( een grotere) en de elephantseal. En ze leven in vrede samen. Op dit moment zijn er pups en die spelen wat af in de beschutte poeltjes. Ook hier zouden we de geel-oog pinguin moeten kunnen zien maar hebben vandaag geen geluk.
Vooral de zeeolifanten zijn indrukwekend! 

Dunedin ( spreek uit: Duh-niiieeeee-dun) is de tweede stad van het zuid eiland en heeft een mooie landtong. Het zonnetje schijnt ( jaja!!!) waardoor het er nog beter uit ziet. Op het puntje van de Otago peninsula broeden albatrossen. Dit is een van de allergrootste vogels ter wereld met een spanwijdte van minimaal 3 meter. Nergens ter wereld nesten deze vogels op het vaste land behalve hier waardoor het redelijk makkelijk is om er eentje te zien. Wij zijn onder de indruk van het formaat.

 


Aan de andere kant van de landtong ligt een baai waar we alweer een kansje maken op een pinguin. We moeten een hele hoog en steil zandduin af en naar de andere kant van het strand. Daar is een uitkijkhut. Op de rotsen liggen weer zeeleeuwen en op de heuvel 1 pinguin. Het is nog maar een tiener dus heeft nog niet de gele oogstreep. Na een uurtje wachten komt er een volwassene het strand op gehobbeld, en wordt weer onderuit gespoeld door een golf......
Wat zijn die beesten komisch!
Om weer bij Jaap te komen moeten we dezelfde hoge duin weer omhoog en dat valt tegen. Het is net als in die droom: Je wilt weg rennen maar komt geen meter vooruit

TIP
Milton campground
$10 pn
Our marks
Location:6
Facilities:6.5

 vorig verslag

 volgende verslag