welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

"singing in the rain.."

Milford Sound, 6+7-1-2006

We hebben weer bij Paul voor de deur geslapen en onze billen er af gevroren. 's ochtends is het droog met zelfs een beetje zon dus dat is goed nieuws. Rond lunchtijd verlaten we eindelijk Queenstown. Veel mensen vinden het een te dure toeristen stad en dat kan wel kloppen maar het is ook het eerste levendige stadje dat we tegenkomen in N-Z.
Na een paar uur rijden komen we in de buurt van de Milfords sounds. De bergen worden hoger en ruiger en de riviertjes wilder. De Homer tunnel is bizar. Hij is gedeeltelijk verhard ( kuilen!), een richtingsverkeer, niet verlicht en steil naar beneden. Zodra je dat avontuur uitkomt zit je in een ruig fjorden landschap. Sneeuw en watervallen, regenwoud en steile kliffen. Indrukwekkend mooi dus. Het gehucht Milford sounds bestaat uit een bar een eetgelegenheid, een hotel een een camping. Het enige dat je hier kunt doen is op een cuise door het fjord. Het is nu 6 uur en de laatste boot is al weg. We wandelen wat en genieten van de uitzichten want het is zonnig dus helder en dat is hier meer uitzondering dan regel. We hangen wat rond in de leuke en betaalbare bar en rijden om 21.00 richting de camping. We wilde wild kamperen op de parkeerplaats maar kunnen niet om de honderden verbods bordjes heen.
Op de, buiten proporties dure, camping mogen we een plekje zoeken. Vol verbijstering rijden we het inimini rondje. Er is niet alleen geen "plekje". Niets ziet eruit alsof het ooit een"plekje" geweest is! Zij aan zij staan de campervans geparkeerd op een strook asfalt. Als de achterste morgenochtend weg wil zal de rest eerst plaats moeten maken. Je hebt nog meer ruimte op de ferry!
Wij vragen onze $30 terug en gaan als nog op een hoekje van de publieke parkeerplaats staan. Het is een principe kwestie. We laten ons in Azie niet afzetten dus in N-Z ook niet!

 

's nachts begint het te stortregenen. "Dat is toch niet erg?", zou je zeggen. Maar als je moet plassen wordt het een ander verhaal. Daar sta ik dan. Ik kan mijn slippers niet vinden en heb geen tijd om mijn contactlenzen in te doen dus ik zie geen steek. Op blote voeten zoek ik een "beschut" plekje achter de bus, wat bijna onmogelijk is in de zee van asfalt waar we op staan, en hoop dat niemand me ziet. Drijfnat kruip ik terug in de bus en ik hoop dat het alleen regen is.

Zaterdagochtend regent het nog steed. We kunnen het fjord niet eens zien liggen. Het wordt de eerst komende 2 dagen niet beter maar toch schijnt een cruise nog de moeite waard te zijn.Tijdens het wachten gooi ik 3 keer yatzee in 1 potje en maak Jeroen dus in!
Rond lunchtijd stappen we op de boot. Door de vele regen zijn er nu letterlijk honderden watervallen die er anders niet zijn. Deze watervallen hebben nog geen naam dus we worden aangemoedigd om ze te benoemen. We rekenen uit dat het aan het begin van ons tripje nog 6 januari is in engeland dus noemen we er eentje Sophia want die is jarig. Aan het einde van de trip is het 7 januari in nederland en Martine's verjaardag dus die geven we ook een waterval kado.
We komen met de boot tot vlak bij de steile wanden en bijna in een grote waterval. Als we zeeleeuwen staan te kijken komt er een bottlenose dolfijn om de boot heen zwemmen.
Het was een leuk toertje en desondanks het hoogseizoen was de boot verre van vol

TIP
DON'T CAMP in Milfor sounds!
They charge $30 pn for unpowered site wich is a parkingspace on the parking lot!

vorig verslag

volgende verslag