welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Paradise lost

Glenorchy, 4+5-1-2006

Afgelopen nacht is er nog meer sneeuw gevallen op de bergen. We ontbijten met Alex en Paul en gaan daan richting Glenorchy. Ook hier is weer een prachtige route langs het meer met overal besneeuwde bergtoppen om ons heen. We komen langs zo'n 4 LOTR film locaties en dat is wel heel begrijpelijk zo ruig het hier is. De regen houdt ons meer in de auto dan ons lief is maar het is niet anders. Op een mooi plekje in het bos probeert Jeroen in regen en wind een maaltijd te koken.

 


na alweer een hele nacht met regen is het donderdag eindelijk droog. We maken een mooie wandeling van een uur of twee naar het meer en via en oude houthakkersrails weer terug. Vlak voor het eind moeten we een riviertje oversteken. Ik ga op mijn sokken over een omgevallen boom en Jeroen op zijn blote voeten er dwars doorheen.
We rijden nog even door naar het noorden omdat we een stukje van de Routeburntrack willen wandelen ( een van de great walks). Tegen de tijd dat we daar zijn is het weer alweer omgeslagen dus rijden we maar naar Paradise Paradise ligt aan het einde van een 20 kilmeter lange dirtroad midden in een ruig landschap. De weg er naar toe is lang niet altijd begaanbaar. Vandaag moeten we door zo'n 10 riviertjes met Jaap dus die is ook weer schoon van onder. Als we bijna in Paradis zijn komen we bij een rivier waar een hoop personen auto's geparkeerd staan. Zonder 4wd kom je er dus niet doorheen. Dat is jammer want nu kunnen we niet zeggen dat we in het paradijs geweest zijn.

 

Terug in Queenstown gaan we pizza eten. Dat is alweer 5 maanden geleden dus dat was wel weer eens tijd.
Paul en Jim ( Paul's huisgenoot) komen na hun werk wat drinken ( Alex is de milford sound track aan het lopen) Het is gezellig druk in de pizza kroeg. Vol verbazing staan we te kijken als het dak er af gaat ( letterlijk!). Even ventileren noemen ze dat hier.
Het is hier overigens verboden om te roken in bars en restaurants en niemand lijkt daar moeite mee te hebben. Stonden in Australie nog meer mensen buiten dan binnen, hier rookt gewoon bijna niemand meer. Wij ( als ex-rokers) dachten altijd dat een rook verbod in de nederlandse horeca bijna onuitvoerbaar zou zijn maar hier zien we dat het misschien dus toch kan want het was gezellig en druk!

TIP
Lake Sylvan DOC campsite
$7 pp/pn
only toilet
Our marks:
Location: 7.5
Facilities:6

 vorig verslag

volgende verslag