welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kaartje kopen

Chongqing, 01-06-2004

We willen morgenavond op de boot voor de Yangtze river trip. De hele reden dat we in Chongqing zitten is die boot. We hadden eerder deze week gemaild met Dennis ( die we kennen van de transib, ulanbator, beijing....) en besloten om samen te gaan reizen. We hebben ook Anouk gemaild ( Beijing en Xi'an) en zij zal morgen aankomen en wil ook graag mee. Ansgar(also known as Arnie) ligt bij ons op de kamer en durft als enige duitser wel opstap met 4 nederlanders. Dus gaan we op pad voor kaartjes. In de hotellobby lopen we onze kersverse kamergenoot tegen het lijf. Blijkt dat deze engelse dame (Nermel) ook wel met ons mee wil! ......En dat maakt 6...!!!! En laten er nu net voornamelijk 6 persoonshutten zijn in de derde klas!

Onderweg naar de haven komen we een man tegen die ons wil helpen. Dennis is gister ook al een tijdje aan de wandel geweest met hem. Om een heeeeeel lang verhaal korter te maken: 3 uur later hebben we kaartjes. Met z'n alle in 1 hut met eigen toilet en "douche". 2 dagen en 3 nachten voor 28 euro pp. Dit is alleen de boot alle eventuele entreegelden betalen we terplekke als we de dingen willen gaan zien.

Tijdens de paar uur wachttijd hebben we boeiende gesprekken gehad met onze chineze vriend James. Hij laat ons ook nog zien waar de juiste stijger is en dan gaan we "lunchen". Het is ondertussen half vijf, maar goed. James laat ons kennismaken met een aantal gerechten die we gelijk laten opschrijven in ons boekje. Altijd handig voor in andere restaurants. 's avonds ontmoeten we op onze kamer Thomas. Hij werkt in China en kan heel wat van onze vragen beantwoorden die we ondertussen hebben over dit vreemde land. Hij leert ons ook wat meer chinees. Al met al snappen we dankzij James en Thomas weer een klein beetje meer van dit raadselachtige land .

TIP
Het enige hotel dat dus een dormkamer heeft in deze stad is:
Hui Xian Lou Hotel
De naam is iets anders dan die vermeld staat in de Lonely planet.
Goede bedden voor 5 euro per nacht maar er zijn maar 6 bedden!!

 vorig verslag

 volgende verslag