welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Puzzel

Wanaka, 3-1-2006

De beloofde storm is uitgebleven maar het was vanacht wel erg koud. 4 graden!. Omdat het eruit ziet alsof het weer gaat regenen gaan we in het plaatjse Wanaka voor een indoor uitje. Puzzlingworld is geweldig! Er is een enorm doolhof waar we vol goede moed aan beginnen en lichtelijk gefrustreerd weer uitkomen. Binnen is het een grote illusie. Je staat in een huis waar het water omhoog loopt en je krimpt als je door de kamer wandelt. In het restaurant liggen op alle tafels spelletjes en er loopt personeel om je te helpen. Echt een leuk uitje als het regent!

 's middags rijden we naar Queenstown. Beroemd om alle extreme sporten die je hier kunt beoefenen ( ze hebben bungeejumpen uitgevonden). Zelf hoeven we niet zo nodig aan een elastiekje van een brug af maar het leek ons leuk om even te gaan kijken. Queenstown is ook beroemd aan het worden om zijn buitensporige prijzen en vindt het dus de normaalste zaak om toeschouwers te laten betalen! Dat doen we dus niet!
We rijden het stadje in voor het postkantoor want we moeten de autoregistratie verlengen. In N-Z krijgen ze O&N gecompenseerd als het in het weekend valt dus het postkantoor is dicht. Jammer voor ons. lekker voor hen!

Queenstown ligt wel heel erg mooi aan een bergmeer en er is afgelopen nacht sneeuwgevallen op de bergtoppen ( uiterst ongebruikelijk in de zomer). 's avonds hebben we zelfs een nog beter uitzicht. We zijn bij Paul en Alex ( zie O&N) thuis uitgenodigd. Ze delen met nog 2 andere werktoeristen een huis met een geweldig uitzicht. We hebben een leuke avond, al verlies ik genadeloos met Yatzee. En we mogen voor hun deur kamperen ( en het was me toch koud!)

 

Alex en Paul

TIP
Puzzeling World in Wanaka
$12 pp for the maze and the illusion house
www.puzzlingworld.co.nz

vorig verslag

volgende verslag