welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Overstromingen

Haast,2-1-2006

Afgelopen nacht zijn we gek geworden! We stonden geparkeerd aan het begin van de Coppland track omdat we wilde zien hoe breed het riviertje was. Regen kwam met bakken uit de hemel en wij werden opgevroten door de zandvlooien en de muggen. Uiteindelijk waren we zo wakker dat we op jacht gingen naar die irritante zoemers. Toen kwamen we tot de schokkende ontdekking dat we letterlijk honderden muggen binnen hadden. Een hele wolk muggen zat tegen de voorruit! Ze kwamen binnen via het ventilatiesysteem!!!!!
's ochtends willen we dan ook zo snel mogelijk weg. In mijn pyjama zit ik achter het stuur. Omkleden doen we wel als we die bloeddorstige ettertjes kwijt zijn. En dit is het moment waarop Jaap niet wil starten! GRmmbll!!
Het duurt bijna een uur voordat we hem aan de gang hebben en in die tijd hebben wij massamoordenaar gespeeld en zit de hele binnenkant onder de muggen lijkjes.
Als we eindelijk weg rijden werpen we nog even snel een blik op de rivier die nu 2x breder is dan gisteravond.

De weg langs de kust naar Haast is prachtig. In Haast horen we dat we niet naar Jackson Bay kunnen vanwege overstromingen. Dus gooien we maar weer eens de plannen om. We nemen de Haastpas en stoppen bij iedere waterval.

We slapen in Albertstown tussen de resten van het nieuwjaarsfeest. Als iemand nog een oude bank nodig heeft????
Ze voorspellen een zware storm dus mensen zijn hun tentjes onder de bomen vandaan aan het halen. Dat beloofd wat..

TIP
Copplandtrack carpark
Free
toilet and 1.000.000 musquitos!
Our marks
Location:6
Facilities:6

TIP
Alberttown reserve (DOC), 10 Km N of Wanaka
$7 pp/pn
only toilet
Our marks
Location:6.5
Facilities:6

vorig verslag

volgende verslag