welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Happy New Year

Okarito, 31-12-2005 / 1-1-2006

We zijn in een piepklein plaatsje aan de kust belandt. Er zijn zo'n 15 huizen die bijna allemaal aan toeristenopvang doen, een kayakverhuur bedrijf, een basic camping ......en een landingsbaan. De eigenaar van 1 van de hotelletjes komt in zijn vliegtuigje polshoogte nemen en rijdt over de hoofdstraat ( zeg maar de enige straat) om te parkeren voor de deur. Een grappig gezicht.

 


Al snel hebben we kennis gemaakt met de helft van alle inwoners en die overtuigen ons er van om hier te blijven om O&N te vieren. Het strand bestaat uit mooi afgevlakte kiezels die iedereen verzameld. De regen is opgehouden maar de wind is gebleven. De branding is dan ook oorverdovend indrukwekkend. We vullen de dag met tekenen op de kiezels en praten met alle buren. We worden uitgenodigd om te komen BBQ'en bij een Kiwi stel. Rond de BBQ tijd is het al flink fris maar we zetten door. Snel daarna verhuizen we naar ons kampvuurtje waar ook Paul(schot) en Alex (duitse) zitten. Rond een uurtje of 22.00 beginnen mensen vuurwerk af te steken en een half uur later gaat er een enorme stapel brandhout in de fik. De vlammen komen zeker 5 meter hoog. Dit is het startsein voor iedereen in de weide omgeving om zich hier te verzamelen. Een bonte mix mensen van over de hele wereld(oa tsjechie en canada) en in alle leeftijden proberen mee te zingen met de accordeon. Om middernacht gaat iedereen bij elkaar langs en deelt knuffels uit. (een stuk fijner dan al dat gekus). Al het vuurwerk blijkt al de lucht in te zijn gegaan dus dat was voor ons een beetje vreemd. Binnen een uur is het feestje doodgebloed omdat het vuur bijna uit is en het dan bitter koud is. Alleen Paul zet nog even door want het is nu zijn verjaardag ( waar iedereen voor heeft gezongen!)

Op nieuwjaarsdag is er een serieuze weerswaarschuwing. Ze verwachten heel veel regen met storm. We vertrekken zo snel mogelijk om nog iets te zien van de gletsjers voordat het slechte weer binnenkomt.
De Gletsjers zijn naar Europese maatstaven wat klein en vies maar het mooie is dat ze door een groen bos "stromen". Bij de Franz Jozef Glacier is het weer nog aardig maar bij de Fox Glacier zitten we in de wolken. Wel zien we onze eerste Kea. Een alpine papegaai die houdt van het slopen van auto's. We informeren bij het DOC centrum naar de condities van de Coppland track maar ze raden ons af om die deze week te lopen. Je moet nogal wat riviertjes door en ze verwachten dat die gaan overstromen. Voor de komende 2 dagen moeten we dus iets anders bedenken.

TIP
Okarito campground
$7.50 pp/pn
toilet, showers. shelter and phone
Our marks
Location:9
Facilities:7

vorig verslag

volgende verslag