welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Pannekoek

West coast, 29+30-12-2005

Sinds gister doet onze radio in het in de auto dus het rijden is een stuk leuker. Waarom we niet eerder een antenne hebben gemaakt is ons een raadsel.
Vandaag gaan we wat kilometers maken anders komen we het eiland nooit rond. Echt opschieten doet het niet want de weg is een grote bergpas en Jaap is zo traag als een oma met een rollator. Halverwege de rit is een hele lange en oude hangbrug die we wel even wilde zien. Uiteraard moet je ook hier weer voor betalen dus zien we hem niet. Bij Westpoort is een leuke wandeling langs de zeeleeuwen kolonie. We rijden nog een stuk langs de mooie ruige kust voordat we parkeren voor de nacht. Het uitkijkpunt waar we staan geeft zicht op een hele mooie zonsondergang.

 

Vrijdagochtend zijn we een van de eerste bij de "pancake rocks". Weer een raar maar mooi natuurverschijnsel waar de rotsen uit laagsjes lijken te bestaan die doen denken aan een stapel pannenkoeken.
In Greymouth hebben we een boodschappenstop en in Hokitika kijken we hoe ze Jade bewerken. Het weer is ondertussen definitief omgeslagen. De zon zien we vandaag dus niet meer.

TIP
Irimahuwheri lookout, 10 km N of Punakaiki
Free
Our marks
Location:8
Facilities:0

vorig verslag

volgende verslag