welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Sandywhite Christmas

Abel tasman NP, 25t/m 27-12-2005

Het is zondagmorgen en eerste kerstdag. Het Abeltasman is beroemd om zijn meerdaagse kust wandeling. Omdat de watertaxi's vandaag niet varen zullen we dezelfde weg weer moeten terug lopen. Het is pracht weer en de wandeling een makkie. Om iedere hoek een nieuwe baai die er tropisch uitziet ( maar het water is 16 graden,brrr) Op een strandje eten wij onze kersttraktatie. Bananencaken en een manderijn. Na 5 uur wandelen zijn we terug bij de auto, echt 2 minuten voordat het begint te regenen. We gaan illegaal kamperen op de " lange wandelingen parkeerplaats" en pakken alles in plastic zakken voor onze kayaktrip.
Onze kerstmaaltijd bestaat uit een boterham met kaas ( terwijl jullie aan het ontbijt zitten)

Tweede kerstdag gaat de wekker om 6.00. We mogen met de eerste watertaxi mee die normaal alleen kayaks vervoert. Het is de drukste dag van het jaar voor het kayakbedrijf terwijl iedereen een kater heeft van gister ( het is in N-Z de bedoeling dat je dronken wordt met kerst).
De dag begint lekker voor ze want de tractor die de boot het strand over moet rijden start niet.
Na drie kwartier in een speedboat, die behoorlijke klappen maakt, komen we aan op een paradijselijk strandje. Alle kayaks en wij worden uitgeladen. Op het strand pakken we onze spullen in de boot en dan zijn we helemaal klaar voor vertrek......tenminste, als we peddels hadden gehad!!!!!
We zijn (gdvr de gdvr) gedropt zonder peddels!!!!!
Hier hebben we de balen van. De hele reden dat we vroeg opgestaan zijn en een watertaxi hebben betaald naar dit noordelijkste puntje is om de enorme groepen voor te zijn bij de zeeleeuwen kolonie!
Anderhalf uur later komt de eerst volgende watertaxi die over de radio ons bedrijf inlicht. Om 10.00 hebben we eindelijk peddels en als een speer gaan we richting de zeeleeuwen kolonie maar worden bijna over hoop gevaren door 6 sealwatch speedboats. De zeeleeuwen wagen zich dan ook niet meer in het water.

 

We lunchen op een strandje. Het weer zit echt enorm mee. De zee is kalm en de zon schijnt. Zolang het niet waait is het een aangename 22 graden. Halverwege de middag komen we aan in de baai waar we een camping hebben geboekt. Met veel geweld krijgen we de kayak in het speciale rek. We zetten ons tentje op en rusten even wat uit. Peddelen is het verkeerde woord voor deze actie en die roeispaan. Het klinkt te onschuldig en te ontspannen! Wij dopen het ding en Ploeter! Het ziet er allemaal heel eenvoudig uit maar je gebruikt spieren waarvan je niet wist dat je ze had.
Omdat we niet goed snik zijn gaan we na 5 uur kayaken ook nog eventjes 2 uur wandelen naar het uitkijk punt en de volgnede baai ( waar we op het strand in slaap vallen).
Na de voor de hand liggende lichtgewicht maaltijd (noedels) praten we bij het kampvuur met oude bekende. Als het rond 22.00 donker is lopen we naar het einde van de baai waar een paar grotten en spleten vol zitten met glowworms. Je weet gewoon niet waar de sterren hemel ophoudt en de glowworms beginnen!

Na een hele koude nacht in een tentje ( zonder matjes) staan we wonderbaarlijk soepel op. Tegen alle verwachtingen in raken we in een leuk gesprek met onze buren. Toen we gister terug kwamen van de wandeling vonden we hun tent tussen de onze en de boom. En dat was zelfs voor Pinkpop begrippen veel en veel te dichtbij. De scheerlijnen kruiste! ( oja....er was nog ruimte zat op de camping)
Onze buren blijken echter uit Mexico city te komen dus die zijn waarschijnlijk niet anders gewend dan bij elkaar op de lip te zitten.

Om 10.00 zitten we in de kayak en beginnen aan de "mad mile". Met slecht weer mag je hier niet eens komen maar ook vandaag is de zee kalm. We gaan weer van baaitje naar zeeleeuwen eilandje, van strandje naar zandbankje. Na de lunch steekt de wind flink op dus gaan we iets eerder naar de thuishaven. Een uurtje of wat later is alles schoon en uitgepakt en zitten we in een dikke laag aftersun. We rijden naar het dichtstbijzijnde dorp met een pinautomaat en gaan vol verwachting op zoek naar een pizzaria..... die er dus niet is. Al 3 dagen dromen we van pizza en nu zitten we aan de fish&chips!

TIP
Abeltasma carparkcamp in Marahau
Free but not really legal
toilet
Our marks
Location: 8.5
Facilities: 6

TIP
Anchorage Bay campsite (DOC) in Abeltasman NP
$10 pp/pn
Pre bookings only, boat and walk access only. tents only
toilet, kitchen
Our marks
Location: 10
Facilities:7

vorig verslag

 volgende verslag