welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

vaarbewijs

Abel tasman NP, 23+24-12-2005

Vrijdagochtend begint zonnig maar al snel trekt het dicht. We Laten Misletoe bay en the Marlborough sounds dus achter ons. Op weg naar Nelson regent het weer als vanouds. In Nelson moeten we boodschappen doen en worden we onverwachts geconfronteerd met het fenomeen "kerstdrukte" !.
Aan het einde van de dag komen we aan in Kaiteriteri waar we navraag doen naar kayaktochten. De volgende ochtend rijden we nog een stukje door naar Marahau waar nog wat kayak bedrijven zitten. Uiteraard willen we weer eens iets lastigs maar we vinden een bedrijf dat flexibel is. Morgen is het kerst dus is alles gesloten maar op tweede kerstdag kunnen we afgezet worden in het noorden van het park en dan hebben we 2 dagen om terug te peddelen.
Ze laten je niet zomaar de wilde baren bedwingen. We moeten vanmiddag terug komen om ons peddelbewijs te halen. Na de lunch maken we onze eerste wandeling in het Abel Tasman National Park en dan is het tijd voor onze safety briefing. 4 uur lang krijgen we uitgelegd hoe de zee en het weer in elkaar steekt en mogen we reddingsacties op het droge oefenen. Het laatste uurtje oefenen we op zee en die is nu behoorlijk ruig. Maar we slagen voor ons examen!! We mogen zelfstandig de zee op!

Omdat het kerstavond is trakteren we onszelf op een leuke camping. We mogen een mooi plekje uitzoeken en hebben dus zicht op de bergen en baaien van het NP en de paarden in de wie naast ons. ' s avonds komen de hostel en de campingasten bij elkaar rond het kampvuur voor een beetje kerstgevoel. Vrijwel iedere campervan en tent heeft kerstversiering....maar toch wil het kerst gevoel niet komen.

TIP
Bethany parkcamp in kaiteriteri
$22 pn
toilet, kitchen, shower
Our marks
Location: 7
Facilities: 7

TIP
The barn campsite + Backpackershostel in Marahau
$12 pp/pn
If you don't stay the night you can use the showers or the kitchen fot $2.50!
toilet, kitchen, shower
Our marks
Location: 9.5
Facilities:8.5

vorig verslag

volgende verslag