welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

winderig

Wellington, 20 t/m 22-12-2005

Wellington is de hoofdstad van N-Z en staat bekend als "windy city". Hij doet zijn naam vandaag eer aan want je waait bijna uit je schoenen. Het is een erg aangename stad. Niet te groot of te druk dus je voelt je er helemaal thuis.
Te Papa is het ultieme museum. Het is groot en het is gratis. Je kunt dus zo vaak in en uit lopen als je wilt. We zijn er de hele dag geweest en hebben nog nooit zoveel verscheidenheid gezien als hier. Ze hebben moderne kunst en walvisskeletten, Postzegels en indoorbungee jumpen, een vulkaan afdeling en een Maori verdieping, een schapen tentoonstelling en zilverwerk.
En alles is super interactief met speel en leer hoeken voor de kinderen waar wij weer niet uit weg te slaan waren.

Vannacht varen we van noord naar zuid. We mogen om 19.00 al op de parkeerplaats waar we een paar uurtjes proberen te slapen. Dat lukt alleen niet omdat er teveel om ons heen gebeurt en de bus staat te schudden in de wind. Om 00.30 beginnen ze de auto's te laden. Met een beetje moeite krijg ik Jaap op het bovendek. Dekbedje mee en een bank vinden om op te slapen. Jeroen laat zich vermaken met een echte Jackie Chan film.
om 5.00 rijden we van de boot het zuidereiland op. Het is nog pikkedonker. Een half uur later staan we op een gratis parkeerplek langs de zee en zien we de zon opkomen.
Om 10.00 worden we brak wakker. We sudderen bijna uit ons bed.

Vandaag is een bijzondere dag. Het is onze eerste dag op het zuidereiland, het is de langste dag van het jaar voor de nieuw zeelanders, wij hebben 3.5 jaar verkering en we zijn precies 600 dagen op reis.
We voelen ons alleen niet zo bijzonder. We worden oud. 1 nachtje nauwelijks slapen en we zijn wrakken. Halverwege een prachtige rit langs de Marlborough sounds parkeren we dan ook voor een middag dutje. Hierna voelen we ons een stuk frisser en genieten we ook echt van de uitzichten over blauw/groen water. We vinden een geweldige slaapplek aan een baaitje dat we met maar een paar andere mensen hoeven te delen. Als het om 21.30 donker begint te worden liggen wij alweer plat.

 

Omdat het er donderdag zo mooi uitziet qua weer besluiten we eens gek te doen en een hele dag op 1 plek te blijven. Het blijft de hele dag droog ( jaja!) en in de zon is het prima uit te houden. AL moet je hier toch wel heel erg opletten dat je niet verbrand want het gat in de ozonlaag is hier aan de forse kant.

TIP
White bay in rarangi, 22 km S of Picton
Free
toilet
Our marks
Location: 7
Facilities:6

TIP
Misletoe Bay in the Marlborough sounds
$5 pp/pn
only toilet
Our marks
Location: 10
Facilities: 6

vorig verslag

volgende verslag