welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Ijspret

Chongqing, 31-5-2004

Gisterochtend hebben we de busgenomen naar Chongqing. We werden bij een toergroep in de bus geplant. Prima bus dus......maar dus ook de "luxe" van een tv. En zoals alles hier in China stond die dus HEEL hard! 3 heftige vechtfilms later zijn we een zenuwinzinking nabij. Om 6.00 's ochtends is dit gewoon een beetje te veel gevraagd voor ons incasserings vermogen. De hele weg hebben we de beloofde regen dus dat geeft ons dan wel weer het goede gevoel dat we de juiste beslissing hebben genomen om al weg te gaan uit Chengdu.

Aangekomen in Chongqing probeer ik in de stromende regen een taxi te krijgen naar het enige hotel dat een dorm kamer heeft en dus betaalbaar is. We komen aan in een grote kamer met 6 lekkere hotel bedden. We leggen de Lonely Planet te drogen en gaan de stad bekijken. Er is hier heel weinig te doen wat we eigenlijk wel prettig vinden.
We ontmoeten Sarah (canada) met wie we wat gaan eten. In dit restaurant worden vooral wij dames uitgelachen om onze grote lompe schoenen. Als vrouw hoor je op hele elegante open schoentjes met een hakje te lopen.

Vandaag hebben we iets gedaan dat we nooit verwacht hadden te doen on China. We( wij en Sarah) hebben geschaatst!!!!!! Op de 6de verdieping van een warenhuis is een ijsbaan. We hebben veel lol gehad. Uiteraard waren die drie blonde westerlingen weer een enorme attractie. De hele dag stond eigenlijk wel in het teken van de lol. Morgen(!) is het namelijk Nationale Kinderdag dus is het vandaag(!) druk op straat ( die logica ontging ons ook). Kinderliedjes en levensgrote Tweeties (Greg, ik heb aan je gedacht....).

We hebben zin om met het kabelbaantje over de rivier te gaan. Niet dat er iets te zien of te doen is maar je moet wat met je dag. Op weg naar het hotel lopen we binnen bij een enorme kermisachtig kinderspeelparadijs. Heel veel speelkasten maar ook spelletjes die wij van de kermis kennen voor de kleinere kinderen. En niet te vergeten de suikerspinnen.
Bij het hotel nemen we afscheid van Sarah en begroeten we Dennis die net is aangekomen. Op de een of ander manier belanden we met z'n drieen, na het eten, weer in het kinderspeelparadijs. Een behoorlijke tijd later zijn we lid, wat geld armer en een paar supersnelle speelgoedautotjes rijker........

 vorig verslag

 volgende verslag