welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Maori hell

Roturoa, 13-12-2005

De ochtend begint weer lekker met een half uurtje sudderen in de hotspring. Daarna rijden we richting Hells Gate. Hier borrelt , bubbelt en sist de aarde. Vooral de blubberende modder is een mooi gezicht. In Roturoa zelf is een park met allerlei stomende gaten. Op een plekje uit de (zwavel) wind maken we onze lunch. In het stadje lopen we tegen een kappersschool op. Het duurt wat langer maar het is spotgoedkoop dus we zien er allebei weer acceptabel uit.

 

's Avonds gaan we naar een Maori concert en hangi. Cultuur snuifen met een hoog Disney gehalte, zeg maar.Veel keus heb je echter niet als je iets mee wilt krijgen van de Maori cultuur.
We worden welkom geheten en er wordt een leider aangesteld. We zijn een " tribe of 15 nations" en gaan nu op bezoek bij de maori Tribe. De eerste 10 minuten zijn bloedserieus. We mogen niet praten totdat het hele machtsvertoon achter de rug is en onze Chief de gift heeft aanvaardt. Het is een goede show met zang & dans, veel uitleg over instrumenten, wapens en tattoo's. De maori hebben er duidelijk plezier in hun werk want de show is erg grappig. En niet te vergeten interactief. We stampen,klappen en brullen mee.
Na de show gaan we "traditioneel" eten. Vooral de bereidingswijze is traditioneel. In een grote kuil met hete stenen liggen de groentes en het vlees. Het eten was erg lekker en werd afgesloten met een leuk vragenuurtje. Omdat we ons eten ook moeten verteren volgt er een wandeling door het bos met zaklampen. We krijgen nog uitleg over bosvoedsel en zien veel glowworms. Als laatste krijgen we de ongelooflijk heldere bron te zien waar uit ons drinkwater kwam.

Een paar jaar terug zouden we zo'n show vreselijk hebben gevonden omdat het te massaal is maar we moeten toegeven dat we best een leuke avond hebben gehad.

TIP
Rest area , 10 km S of Roturoa
FREE
our marks:
Location:
Faciliteis: -

 vorig verslag

 vorig verslag