welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Blackwaterrafting

Waitomo, 11-12-2005

Na lang discusieren hebben we besloten toch te gaan voor een dure actieve tour door de Waitomo Caves. Deze grotten zijn beroemd om hun Glowworms ( glimwormen?) en er stromen ondergrondse rivieren doorheen.
Rap Raft 'n Rock is veruit de goedkoopste ( $ 99 pp) bedrijf en hun trip duurt ook nog eens het langst. Geld uitgeven doet maar 1 keer pijn, denken we.....dus in de ochtend halen we ons ticket bij de toeristen info. Daar krijgen we een gratis kaartje voor het museum waar een hele goede video is over de glowworm.

Om 13.00 melden we ons voor de trip. Met nog 2 stelletjes stappen we in muf stinkende auto en worden richting omkleed hok gereden. Wetsuits aan, helmpje op, accutjeom en in het harnas. We zien er super sexy uit zo!
We stappen weer in de auto met onze klamme wetsuits (dat verklaard de muffe lucht) en krijgen als bonus een stukje 4WD ritje.
Bij de grot ingang krijgen we een kleine abseil oefening op het droge. Een paar minuten later staan we boven een 27 meter diep gat. We abseilen naar beneden als bijna pro's ( ahummm). Dit is echt leuk en veel te snel voorbij.
Daar sta je dan met je voeten in de rivier. Een nieuwsgierige paling komt even kijken. Wanneer iedereen beneden is krijgen we een rubber binnenband in onze handen geduwd en lopen stroomopwaarts door de rivier. Langzaam wordt het donker. Op een zandbank gaan we in onze banden liggen en doen de koplampjes uit. We zijn omringd door miljoenen kleine lichtjes. Echt heel bijzonder!
Dan is het tijd voor het blackwaterraften. Dat is niet zo wild als Whitewaterraften. Je dobbert in het pikkedonker mee op de rivier. Toch is het spannend als we een waterval steeds dichterbij horen komen. Vooral omdat je niets ziet.

 


Nu is het tijd voor wat lichaamsbeweging. We klauteren/glijden over de waterval naar beneden en worden door onmogelijk smalle doorgangen gestuurd. Jeroen is niet zo blij met dit onderdeel maar kruipt toch ( bijna) overal doorheen. Als 3 kleine kleutertjes worden we op een richel gezet met een kopje warme limonade. Met een chocolade Quiz wordt onze wormen kennis getest. Nu we "uitgerust" zijn mogen we tegen de stroom in wandelen richting de uitgang van de grot. Hier moeten we dezelfde 27 meter omhoog klimmen. Gelukkig zit je veilig vast geklikt want makkelijk was het niet.

We zijn ruim 3 uur ondergronds geweest en krijgen het op het laatst wat koud. De warme douche is dan wel heel lekker.
Dit was echt een topdag!!!

TIP
Rap raft 'n Rock
$99 pp, 5 hours abseilen, blackwaterraften, glowworms, caving and rockcilmbing
Cheap and very good

TIP
Oparau Roadhouse, FREE camping!!!
only toilet, and restaurant. unpowered sites only!
our marks:
Location: 8
Faciliteis: 6.5

Tip
The lazy hedgehog backpackers
Tent ans campervan sites $9 pp
Between Kawhia and Waitomo. 10 km N of Te anga

 vorig verslag

 volgende verslag