welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kiwi

Otorohanga, 10-12-2005

In het plaatjse Tirau is de locale kunstenaar nogal dol op golfplaten. Het hele dorp staat vol met zijn werk. In een enorme hond zit de toeristeninfo en in een enorm schaap een wolwinkel. De volgende plaats is Cambridge waar ze normaal een show geven met de locaal gefokte volbloedpaarden. Helaas uitgerekend vandaag niet. Ook Jeroen heeft pech want in het dorp Te Awamutu is het museum ( over oa de gebroeders Finn van Crowded House) ook al dicht.

 

Omdat het weer giet gooien we de plannen om en rijden naar Otorohanga ipv het strand. Otoroahanga is Kiwitown. Naast het Kiwihuis is een goedkope camping waar we gaan staan en dat geeft ons gelijk korting op het Kiwihuis. We zijn net op tijd voor de voederronde. Er zijn 2 kiwi's waker in het nachthuis. Ze zijn groter dan we verwacht hadden en de great spotted Kiwi is behoorlijk agressief. De dame die het eten brengt heeft een speciale broek aan en een man zou waarschijnlijk niet naar binnen durven. De kiwi rent al bijtend en happend tegen je benen omhoog.
Ook de rest van het vogelpark is boeiend. Veel jonkies en voor ons een goede manier om alle locale vogels eens goed te bekijken. We kijken zolang rond dat we er zelfs nog zijn tijdens de tweede voederronde. Kiwi's zijn maar 4 uur per dag ( eh, nacht) wakker en "werken" hier dus in ploegendienst om ons te vermaken. De tweede lichting is een stuk minder agressief en we kunnen ze nu echt goed bekijken.

Het allerbeste was toch wel om de Kiwi's 's nachts te horen. Niet veel mensen maken dat mee

TIP
Kiwi tourist holiday park in Otorohanga ( next to Kiwihouse)
$9 pp/pn ( and $ 1.40 discount pp on the Kiwihouse!)
nice, cheap, basic and friendly AND hear Kiwi's call at night!
our marks
Location: 8
Facilities: 6.5

TIP
Rest area ( FREE)
Between Tirau and Cambridge
2 nice areas next to the river

vorig verslag

volgende verslag