welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

2 huizen dik

Miranda, 7+8-12-2005

Gisteravond was het gezellig in de kampkeuken. 80% nederlanders en 19% duitsers. Tot onze verbazing ontmoeten we Jon en Stefan van www.bolletjerond.nl. Erg grappig.
Vandaag gaan we dus de "dikste" bomen bekijken. De eerste boom is niet de dikste maar wel de boom met het grootste volume in heel N-Z. De dikste boom is een stuk minder hoog maar inderdaad vet! Meer dan 16 meter in doorsnede. Voor jullie beeldvorming: Een gemiddeld rijtjeshuiswoonkamer is 8 meter breed!
We wandelen naar nog 4 dikke bomen bij elkaar en een oude boom en zijn net voor de ergste regen bij Jaap.
Iets verderop ligt nog een park met dikke bomen maar het regent zo hard dat we alleen even naar de wc rennen. Jeroen ziet er schattig uit met onze lieveheersbeestjes plu.

 


Zolang het regent kun je maar beter kilometers maken dus tegen de avond stoppen we vlak boven Auckland. Na het eten bellen we Jeroens moeder om haar te feliciteren met haar verjaardag. Zij is net wakker.

Donderdagochtend gaan we on Orewe weer kijken of iemand onze camera kan maken, internetten, gasflessen en muggengaas kopen. We rijden door Auckland naar Miranda. Hier is een camping met een hotspring. Het is eindelijk droog dus dat komt goed uit. Het water is een heerlijke 37 graden maar na een uurtje begint je hoofd te kloppen dus gaan we eruit. Het bad is tot 22.00 open dus 's avonds weken we nog even 2 uurtjes.
Dit is misschien wel de meest luxe camping die we tot nu toe hebben gezien. De keuken heeft 6 dubbele kookplaten, 3 koelkasten, vrieskist, ovens en mangetrons, een kokend water kraan, een gefilterd drinkwaterkraan, pannen, borden, theedoeken en.....cameratoezicht!!!

TIP
Orewa beach holidaypark
$26 pn
excellent campkitchen, tv room games room ansseaview
Our marks
Location: 8
Facilities: 9

TIP
Miranda holiday park
$32 pn BUT free hotspring (normal $10 pp)
Backpackersrooms, excellent kitchen, hot springs , tv room
Our marks
Location: 8
Facilities: 9.5

vorig verslag

volgende verslag