welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Sinterklaas

Cape Reinga, 5+6-12-2005

We staan vroeg op vandaag. Zou het komen door de sinterklaas kriebels?

Het is de bedoeling dat we het noordelijkste puntje van N-Z gaan halen vandaag. Onderweg hebben we last van ware slagregens en rukwinden. Niet het meest ideale weer om op een landtong te rijden. Het zou hier prachtig moeten zijn maar wij zien alleen mist. Rond lunchtijd komen we aan bij de kaap maar we zien niet eens het einde van de parkeerplaats. Dan is een camperbusje perfect. We eten lekker onze lunch en daarna komt de sint langs!
Voor Jeroen heeft hij een boekelegger, een platypus kersbal en anti-rimpelcreme. Voor Rudi een ideeenboek, afwashandschoenen en een reep chocolade.
We hebben alle tijd dus blijven we wachten tot het weer opklaart. Om 6.00 gebeurt dat eindelijk en kunnen we zien hoe de pacific ocean en de Tasmanian sea letterlijk tegen elkaar op botsen.
Vlakbij is een NP camping waar we een gezellige avond hebben met andere reizigers. In Jaap kun je makkelijk zitten met 6 mensen en dat is handig als het regent!

 

Dinsdagochtend rijden we dezelfde 120 kilometer terug maar nu is het helder en blijkt het inderdaad prachtig te zijn. Groene heuvels, meertjes, de zee en superhoge zandduinen.
In Kaitaia gaan we kijken of we (onze nieuwe) camera kunnen laten repareren (.....don't even ask!!!!)

Tegen het einde van de middag komen we aan bij het Waipoua Np waar de grootste Kauri bomen staan. We rijden gelijk door naar onze camping en bewaren ze voor morgen want ik ben misselijk van mijn eigen rijstijl

TIP
DOC campsite Tapotu
4 km south of Cape Reinga
$10 pp/pn
toilets and cold showers, Sea+river
Our marks
Location: 9
Facilities: 6

TIP
DOC campsite Waipoua forest
$10 pp/pn
toilets, kitchen and hot showers
Our marks
Location: 8
Facilities: 6.5

vorig verslag

Volgende verslag