welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Reuze bomen

Northland, 3-12 + 4-12-2005

Gisteravond zijn we aangekomen in Waiwera waar we Jaap hebben ingericht. We zijn er nu dus helemaal klaar voor. Loesje hangt weer aan de spiegel te bungelen en heeft gezelschap gekregen van een kerstmannen slinger. De kerstverlichting hang hier buiten al in de bomen.
In Warkworth maken we een wandeling. De bomen zijn hier heel anders dan in Australie. Super veel Tree Verns en een paar hele dikke Kauri. Ik ben maar een klein stipje op de foto. Ook de route die we rijden is prachtig maar het is hier wel drukker op de weg. Tijdens de wandeling merkte we dat we nog wel moeten wennen aan dit nieuwe land. Onze zorgvuldig opgebouwde waakzaamheid voor ( enge) beesten is hier overbodig. Ze hebben hier geen slangen of giftige spinnen, maar ook nauwelijks andere dieren. Tijdens het rijden kan er dus niets de weg opschieten. Behalve Possums maar het is de bedoeling dat je die doodrijdt. Ze horen hier namelijk niet thuis en er zijn er meer dan 70 miljoen die jaarlijks 7 ton aan vegetatie opeten.
Na een lange dag in de auto stoppen we in Oakura waar het aqua blauwe water rimpelloos rond de eilandjes ligt. Tot nu toe vinden we N-Z erg mooi.

 

Zondag rijden we langs de Bay of islands. Met het pontje steken we over naar Waitingi waar we het Treaty house and Grounds gaan bekijken.
Dit is de plek waar de engelsen en de maori hun samenlevingscontract hebben getekend. Het originele huis ligt op een heuvel met prachtig uitzicht op een grote baai. Nu is het een museum. Tijdens de wandeling daar naar toe schiet er een kluitje vogeltjes het pad over. De Quail is een mooi klein (loop)vogeltje met een kuifje. Vader en moeder zorgen samen voor de kinders en het zijn die kinders die zo vreemd zijn. Pa en ma zijn zo groot als een houtduif maar hun kroost is niet groter dan een druif. En ze kunnen toch hard rennen met die minipootjes!
We bekijken de grootste oorlogskano ter wereld en het maori ontmoetingshuis. Erg mooi houtsnijwerk en patronen.

In het plaatsje Kawakawa maken we een fotostop bij de openbare toiletten. Het zijn ware kunstwerken!
We rijden door naar de enige officiele gratis kampeersite in Northland. Midden in Puketi NP mogen we langs een rivier staan. Vandaag hebben we 1 kilo grote mosselen gekocht voor $3.49 (2.00 euro!!). Tussen de buien door maken we die klaar. Na het eten zijn we creatief met tape. We plakken een deel van de tekst op de auto af nadat we op straat mensen geschokt hebben zien reageren en na klachten van ouders op de campings

TIP
Forest (pool) road, in Puketi NP
Free
Our marks
Location: 7 (next to river)
Facilities: 1 ( the only toilet burned out)

vorig verslag

volgende verslag