welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Panda's

geschreven door Jeroen, Chengdu, 29-5-2004

Vanochtend ging om 6.30 de wekker. We gaan op excursie naar het Panda Research and Breeding Center. Hier in de streek leven de panda's nog in het wild maar ze zijn praktisch niet te vinden omdat er nog maar zo'n 1000 over zijn. Het is voor ons de eertste keer dat we de reuze panda's in het echt zien. Het zijn prachtige beesten. Ze hebben wat menselijks en dat maakt ze aandoenlijk. De jonge panda's zijn lekker aan het spelen terwijl de ouderen zich te goed doen aan de bamboo.

Het was de bedoeling om na de excursie een tempel in de stad te gaan bezoeken maar het regent erg hard. Als we horen dat het de komende dagen blijft regenen boeken we een bus naar Chongqing voor morgen. Het heeft geen zin om hier te blijven aangezien het niet echt lekker is om een berg te beklimmen in de regen.

Als het droog is gaan we nog even de stad in. We komen weer terecht in het park. Er is een jamsessie bezig met zang en muziek. Het klonk voor geen meter ( in onze oren) maar het was wel leuk. Ze hebben hier ook kinder atracties. Je kunt vissen op goudvissen. Er staat een bak met een paar honderd hongerige goudvissen. Je kunt een hengeltje met wat aas huren en de ene na de andere aan de haak slaan. Er staan heel wat mensen omheen te kijken.

Het valt ons op dat we hier niet zo worden lastig gevallen op straat. Je kan hier rustig een winkel binnenstappen en rondkijken.

tip
een leuk hostel is Dragontownhostel: www.dragontown.com.cn
leuk, origineel pandje rond een binnenplaats. prima kamers voor 4 euro pp. het is niet overvol met westerse backpackers maar een mooie mix van bezoekers. Goed westers restaurant wat prettig is voor het ontbijt en 1 uur gratis internet.

 vorig verslag 

 volgende verslag