welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

monkey

Auckland, 30-11 t/m 2-12-2005

Om 7.15 staan we klaar om door Father John naar het vliegveld gebracht te worden. We vliegen met Quantas en het is druk bij de balie dus we redden het allemaal net in die 2 uur. Onze tassen zijn nog nooit zo licht geweest! Ieder 13,5 kilo. Dat zal wel komen doordat we alle warme kleding en wandelschoenen aan hebben.
Tijdens de vlucht krijgen we prima te eten van onze stewards. En Quantas bewijst dat je niet mooi en jong hoeft te zijn om in dit vak te zitten want niet een van de heren is knap of onder de 40!
In Sydney was het bewolkt maar in Nieuw-Zeeland is het helder. Auckland is mooi vanuit de lucht!
We hebben 3 uur gevlogen en de klok moet 2 uur vooruit dus nu lopen we 12 uur voor op NL
Ze zijn hier bij de douane bijzonder streng. Honden lopen alle tassen na op etenswaren en drugs. Zelfs je wandelschoenen worden voor je schoongemaakt!
We hebben een kleine tegenvaller bij het geld wisselen. De koers is nu erg ongunstig. Een maand geleden kreeg je nog $1.74 voor een euro. Nu is dat $1.66. Dat is nog maar 2 cent verschil met de australische dollars.

 

Donderdag doen we niet veel. We lopen wat rond in Auckland, we doen sinterklaas inkopen en halen nog wat warme kleding in de uitverkoop. Gister hebben we ongelooflijke goedkope foodcourts gevonden dus we hebben 2 dagen kookvrij genomen. Gisteravond had ik een indische curry met rijst en naan voor $7( 4.19 euro) en Jeroen chineze BBQBeef voor $9 (5.39 euro). Vandaag hebben we bij crazy noodles een kipgroente prutje met nasi en cola voor $4.50( 2.69 euro) en 's avonds eten we japans incl sushi voor maar $8 ( 4.79 euro). Ons hoor je dus niet klagen.
's avonds raken we aan de praat met 3 spanjaarden en uiteindelijk ruilen we ons Point-it boekje voor een tent!

Vrijdag halen we onze nieuwe Wicked van op. Tja, en dan ga je vergelijken.....hij is langer dan Jackie, hij is ouder dan Jackie, de kussens zijn slechter, het gasstel is beter, het benzine verbruik is groter maar hij heeft meer ramen.
En dan de buitenkant. Was Jackie nog lekker neutraal met een leuke spreuk. Cheeky Monkey is even wat anders. Op de zijkant staan blije, jointrokende, pillen slikkende en cocaine snuivende aapjes met hun middelvinger omhoog en op de achterkant de uitnodigende tekst: Honk if you spanked your monkey today!!!
Alsof we dat willen weten!
We dopen hem Jaap. Naar de hoog inteligente creatie Jaap Aap en zijn beroemde uitspraak ....He Ruud, Ouwe rukker.

TIP
Queenstreet Backpackers, Auckland
$ 20 pp/pn in 8 beddorm
citycenter, 2 pooltables, no bar, traveldesk and 2 movies every night
Our marks
Location: 8.5
Staff: 7.5
Cleanness:7.5
Facilities: 7.5

vorig verslag

volgende verslag