welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Op de thee

Sydney, 25 t/m 29-11-2005

Vrijdagochtend verlaten we het Royal National Park en gaan we op zoek naar de groothandel van Minolta. De regen komt met bakken uit de hemel en we zijn zo'n drie keer verdwaald op het industrie terrein van Chatswood. Sydney is toch best groot want we rijden bijna 3 uur om van het zuiden tot iets boven het centrum te komen (in de ochtend spits, dat wel).
Bij Minolta hebben ze slecht nieuws. De beschadiging aan de behuizing van onze fotocamera is groter dan het lijkt. Eigenlijk moet de hele buitenkant vervangen worden en dat kost $250!
Ze hebben nog een tweede handsje liggen en die mogen we voor $200 meenemen. Met tegenzin doen we het. Een betere deal zullen we niet krijgen en fotograferen met de kapotte camera is frustrerend. We hebben al heel wat plakband verbruikt en mooie momenten gemist.

Zaterdagochtend staan we vroeg op want we hebben een ontbijt date met Christina. We hebben haar ontmoet tijdens de walvistoer en zij woont in de wijk Coogee. Ondanks dat het regent gaan we toch picknick ontbijten in de grot met uitzicht op zee. We zouden naar de weekend markten gaan maar daar is het te nat voor. Bij Christina thuis drinken we thee en rond lunchtijd gaan Jeroen en ik naar het National Museum. Ook hier is het weer super interactief en alle opgezette beesten zijn er om aan te raken! Na 3,5 uur hebben we pas 1 verdieping bekeken maar we moeten weg voor onze volgende date.
Daz en Elisa (ontmoet in Coffs harbour) laten ons alle mooie baaitjes zien en nemen ons mee naar Little Italie voor een pizza. Het was een super leuke maar lange dag. Het is zo leuk om op sleeptouw te worden genomen door mensen die de mooie plekjes in een stad kennen.

 

Zondag regent het aan een stuk door. We hebben geen plu of regenjas en zitten de dag dus binnen uit. Maandag ochtend is het ook nog nat maar gelukkig klaart het 's middags een beetje op zodat we Jackie kunnen schoonmaken.'s avonds gaan we in het centrum kijken in de wij de rocks.
Dinsdag ochtend brengen we Jackie terug en daarna naar het postkantoor. Het Art gallery NSW is gratis dus nemen we een kijkje. Het is op het moment droog dus kunnen we de stad lopend bekijken. De harbour bridge is heel veel langer dan ie lijkt. In het Luna park (gratis entree) kijken we hoe hordes schoolkinderen vrijwillig misselijk worden in de bizarre ronddraai attracties.
Je schijnt Sydney niet te hebben gezien als je geen Ferry hebt genomen dus doen we dat ook nog even. 's avonds hebben we met Christina afgesproken in een bar in Paddington waar ze een trivia avond hebben en steaks met chips and salade voor maar $7 (4.30 euro!!)
Heel geslaagd!!
Vlak voordat we thuis zijn regenen we echt drijf en drijf nat. Snel onze tas inpakken want morgen vliegen we naar Nieuw-Zeeland!

TIP
Kriskindle Guesthouse
$ 10 pn for parking/sleeping in van
$ 54 pn double room incl breakfast and snacks
Our marks
Location: 7
Facilities: 6

vorig verslag

volgende verslag