welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

veedrijven

Cloucester, 13 t/m 16-11-2005

Zondag is een luie dag. Na een trage ochtend rijden we naar de volgende camping. Een oude bekende, de camping met de boskathedraal. Een mooie locatie met douches en wasmachines en die hebben we nodig!
In Forster doen we boodschappen en gaan dan picknicken. In de locale Backpackers gaan we internetten en hun enige gast is een jongen die ongeveer drie straten van mij af heeft gewoond. De wereld is klein.

Ook maandag is niet echt spannend. We rijden de binnenlanden weer in en overnachten in Cloucester

Dinsdagochtend gaan we naar Barrington tops NP. 50 kilometer onverharde weg die op sommige plekken slechter is dan wij fijn vinden. Het is een groene, sappige gras wereld om ons heen en de heuvels worden langzaam bergen. Het bos staat vol varens, een van mijn favoriete planten.
Het dreigt te gaan stormen dus rijden we snel het park uit en slaan ons kamp op bij "Camp Cobar". Hier organiseren ze paardenkampen. De eigenaar heeft erg veel land met beefcattle en ook een hoop paarden. Morgen ga ik een bosrit maken en kijk ernaar uit want dit is een heel ander soort paar dan dat ik gewend ben. Ze zijn half wild, superstrak gebouwd en soepel en snel.
Natuurlijk is ook hier meer beestenspul. 2 leuke honden en 2 katten. Eentje heeft 3 kittens die nu voorzichtig de wereld beginnen te verkennen. De zon breekt weer even door en Jeroen gaat heldhaftig zwemmen in de rivier. Alleen de hond is ook zo gek om hem te volgen ( koud!)

's Avonds leren we een hoop van de enige andere gast. Steve is een echte Jackeroo ( cowboy). Hij leeft van het ophalen van vee te paard, het slachten van vee maar ook paarden, hij is hoefsmid en fokt en traint werkhonden. Hij heeft 2 halve dingo pups bij zich. Die zijn van nature heel schuw en wij mogen proberen om ze te benaderen. Nadat ze mijn restje spaghetti bolognese op hebben gaat dat veel soepeler en aan het einde van de avond komen ze zelfs een aai halen.

Woensdagochtend komt Jason met een van de beste voorstellen die ik ooit gehoord heb. In plaats van een 2 uur durende bosrit mag ik voor het zelfde geld ook 4 uur mee op veedrijfjacht en oormerken!!!
Ik had de hoop al opgegeven dat ik dit ooit mocht doen dus mijn antwoord was een duidelijk: "Sounds good mate!"
Er komt nog een nederlandse (Kalista) en met z'n drieen rijden we naar het huis van Allen, de eigenaar. Door de weiden, door hekken, over heuvels en dwars door rivieren. Het is miezerig en koud dus met onze echte paardenregenjassen zien we eruit als pro's.
Allen is een echte paardenman en geeft ons een kleine spoedcursus veedrijven. Op het stuk land waar zijn huis staat lopen wat rooie vleeskoeien. We moeten er 5 scheiden van de rest en in de paddock drijven. Mijn paard is geweldig! Hij weet wat er van hem verwacht wordt en is sneller met reageren dan ik ben.
3 heuvels en een uur rijden van "huis" halen we 6 zwarte jonge stieren op die we via de heuvels door de rivier en over de openbare weg naar de paddock brengen. Als laatste moeten we een hele grote dikke vette stier scheiden van een groep al even grote stieren. Wij zijn een beetje onder de indruk en dat vinden de mannen grappig want een koe met kalf is tien keer gevaarlijker.

 


Dan is het tijd om het vee klaar te maken voor het slachthuis ( tja......niet leuk, maar wel de realiteit). Een voor een gaan ze de sluis in waar we oornummers moeten lezen of aanbrengen en labels aan de staart hangen. ALs we hier mee klaar zijn rijden we terug naar het kamp. Dit was een hele leuke en unieke ervaring. Geen toeristische toer maar ze hebben gewoon handig gebruik gemaakt van twee gratis ( betalende!) veedrijvers die zich met liefde lieten gebruiken. Zo puur en echt gaan we het niet meer meemaken. Tenzij Kalista of ik ooit onze droom zien uitkomen en dit dagelijks mogen doen.

TIP
Sundowner Tiona Toerispark
Pacific Palms, Booti Booti NP
$15 pn ( cheaper then nextdoor NP camp)
The green cathedral, lake+sea
Our marks
Location: 8.5
Facilities: 8br>

TIP
Camp Cobar, Excellent horsrides and Camping
55 km N of clouster on the road to north Barringtonstops NP
20 km South of NP
$12 pn with facillities, $8 no facillities
campkitchen, fridge etc, lots of animals and next to river
horserides are $40 for 2 hours (=cheap)
Our marks
Location: 9.5
Facilities: 8

TIP
Barrington Reserve camp area
5 km from Cloucester
FREE
only toilet
Our marks
Location: 7
Facilities: 6

vorig verslag

volgende verslag