welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

dingo

Myall lakes NP, 9 t/m 12-11-2005

Woensdag rijden we naar het volgende bizarre natuurwonder. Het Burning Mountain NP. Het is alweer heet en de vliegen maken ons gek maar we zetten door. Puffend komen aan boven op de berg. Kleine rookpluimpjes stijgen op uit de spleten. Wat dit zo bijzonder maakt is het feit dat het niet om vulkanische activiteit gaat. Dit is een fenomeen dat maar op 3 plekken ter wereld voorkomt. Al meer dan 5000 jaar geleden heeft een ondergrondse steenkoollaag vlam gevat en brandt nu nog steeds. In die tijd heeft hij zich 6 kilometer verplaatst en je kunt zijn pad vrij duidelijk zien.

We rijden hierna richting Port Stevens en Nelson bay. Volgens de Australiërs zouden er minder vliegen aan de kust moeten zijn dus we rijden stevig door. In Nelson Bay slaan we achterover van de kampeerprijzen ( $30 pn!) terwijl het er hier niet eens zo heel leuk uitziet. Tegen het donker komen we aan in het plaatsje Karuah en gaan daar op de camping staan. Het ligt mooi aan het meer maar dat betekend wel dat we ook nu weer niet lekker buiten kunnen zitten. Muggen!!
Australie is een prachtig land maar de beesten maken je het leven wel knap zuur. Daar rij je met je campertje om te genieten van het buitenleven, zit je binnen opgesloten want als het niet regent dan heb je vliegen, zandvlooien, mieren of muggen. En alle vier bijten ze ( en jeuken!)

Het is donderdag 10 november en we hebben in Australie gezien wat we wilden zien en hebben nog 20 dagen over. De laatste week willen we naar de Blue Mountains en Sydney maar de tussenliggende 14 dagen moeten nog opgevuld. We rijden daarom terug naar een stuk waar we het mooi vonden.
Myall Lakes NP heet de kust, een rivier en vele meertjes. Een prima plek voor vakantie.
Het plaatsje Tea Gardens is schattig en we blijven uren plakken in de tweedehands boeken winkel. We krijgen een mooi fotoboek mee als beloning voor ons geklets. We rijden de brug over naar het volgende kleine plaatsje, Hawkes Nest. Op de parkeerplaats staat een andere Wicked met een stoer ouder engels echtpaar. Nadat we een enorme onweersbui hebben uitgezeten rijden we terug naar Tea Gardens. Koken lukt niet met deze wind dus trakteren we onszelf op Fish&Chips van de locale bar. Onze engelse vrienden hadden hetzelfde idee en voor we het weten hangen we een halve avond in de bar.
Als we naar onze slaapplek willen rijden zien we dat de hele bus onder de zandvlooien zit. Shit! Dit zijn echt de meest irritante beten want ze jeuken voor minimaal een week en gaan makkelijk ontsteken.

 


Vrijdag ochtend gaan we het dolfijn zoeken profesioneel aanpakken. We gaan op toer! Nog voordat we de Myall rivier af zijn zien we de eerste. We varen langs mangrovebossen en oesterbanken en dan komt de rivier uit in de baai ( port stephens). Nadat we wat mensen hebben opgehaald in Nelson Bay begint het echte dolfijnen spotten. We zien er vrij veel maar ze willen niet echt springen of met de boot mee zwemmen. Ons hoor je niet klagen want we hebben ze nu eindelijk eens goed gezien.
Na de toer maken we onze lunch langs het water.....en zien we dolfijnen!! in de rivier!! Hadden we dus niet op toer gehoeven.....ja het leven kan mooi zijn in Australië.

Als we het NP weer in rijden op weg naar de camping ligt er een dingo op de weg te zonnen. Eindelijk hebben we er 1 gezien!!!! Wanneer hij ons in de gaten krijgt gaat ie er snel vandoor.
Tijdens het avondeten genieten we van een van de mooiste zonsondergangen. Een rimpelloos meer met riet en zwarte zwanen en wij op onze klapstoeltjes op de oever. Geen vliegen, geen muggen (voorlopig tenminste) en geen zandvlooien. Eindelijk kunnen we eens buiten zitten.

Zaterdagochtend mogen we van de buurman zijn kano lenen. Daar maken we dankbaar gebruik van. Jeroen probeert in de buurt te komen van de zwarte zwanen maar die peddelen net ietsje harder. Ik heb later iets meer mazzel en dobber tussen meer dan veertig van die pracht beesten.
's middags rijden we het park uit en moeten daarvoor weer met een schattig pontje en daarna een flink stuk onverharde weg. Na de boodschappenstop gaan we richting het noorden van hetzelfde park. Seal Rocks schijnt een mooi stukje kust te zijn met een mooie kampeerplek. Een stuk van de dirtroad is heel erg slecht maar het is de moeite waard. Enorme duinen en een mooi strand met wit piepend zand. Op de kampeerplek is het druk. Veel Australiërs gaan er in het weekend op uit en bijna altijd in groepen. Dit keer zijn er drie grote groepen die al aardig aan de zuip zijn.
Onze buren voeren een kookabarru (grote ijsvogel) stukjes steak dat hij uit hun handen eet. We kunnen hem zels aaien!
Om een uur of 10 's avonds zijn we weer eens erg blij met ons busje. We starten de motor en rijden naar de picknickarea om daar rustig te gaan slapen. Het feestje begon te luidruchtig te worden. We zagen de jaloerse blikken in de ogen van de tentjes mensen die ook graag de boel verplaatst hadden

TIP
Stewart and Lloyds
in Myall lakes NP, $7 dayfee or anuall pass
$5 pp/ pn, or FREE when nobody checks
only toilet
Our marks
Location: 8
Facilities: 6

TIP
White tree bay
in Myall lakes NP, $7 dayfee or anuall pass
$5 pp/ pn, or FREE when nobody checks
only toilet
Our marks
Location: 9.5
Facilities: 6.5

TIP
Seal rocks
in Myall lakes NP, $7 dayfee or anuall pass
$5 pp/ pn, or FREE when nobody checks
only toilet, tiny bit of ugly dirtroad
Our marks
Location: 9.5
Facilities: 6

vorig verslag

volgende verslag