welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Slak

Narrabri, 6 t/m 8-11-2005

Zondagochtend maken we een wandeling door een kloof voordat we Warumbungle NP weer achter ons laten. Een uur of wat later komen we aan in Narrabri. Zo'n 55 kilometer hier vandaan ligt ons volgende Np: Mount Kaputar.
Eingenlijk mogen we hier niet komen van Wicked omdat de weg grotendeels onverhard is. Mount Kaputar is 1500 meter hoog en ligt in een verder vlak landschap. De weg is supersmal, onverhard en loopt langs afgronden. Halverwege de berg hebben we benzine problemen. Als je er over na denkt is het heel logisch: Gooi je tank niet tot de rand toe vol als je de bergen in gaat. Door de hoge druk spuit de benzine er bijna uit.

 

Maandagochtend zeggen we gedag tegen ons enige gezelschap op de camping van afgelopen nacht. Een grijze kangaroo moeder met haar onhandige jong. We gaan een mooie wandeling maken en zijn blij met de regen die gisteravond is gevallen. Nu is er namelijk een piepklein kansje dat we de zeer zeldzame roze naaktslak gaan zien. Wie had ooit gedacht dat we een volle ochtend zouden besteden aan een zoektocht naar zo'n slijmerig ding.
We hebben vanochtend net zoveel geluk als tijdens onze zoektocht naar de, al even zeldzame, reuze vliegende possum van gisternacht: geen!

We gaan nog even op de top van Mount Kaputar kijken. Ook hier hebben die gekke ozzies weer iets uitzonderlijks over gevonden. Als je vanaf hier een rechte lijn trekt naar zuid-afrika (?) dan is dit het hoogste punt.
De ozzies hebben overal de "grootste", "beste". "snelste". "hoogste" enz enz van. En iedere stad is wel ergens hoofdstad van: Kingston van de kreeft ( 1 gevonden!), Narrabri is de grootste sport stad en Coober pedy is hoofdstad van het opaal en ga zo maar door.
's middags besteden we aan huishoudelijke taken in het stadje en zitten weer een bui uit. We horen dat Broken Hill is getroffen door een zware storm en dat het tot rampgebied is verklaard. De helft van de huizen is vernield. We zijn weer net op tijd weg.

 

Dinsdagochtend rijden we naar het noorden van hetzeldfe NP voor wel een heel bijzonder natuur fenomeen. De orgelpijprots. Het gesteente heeft hier de vorm van samengeperste pilaren. De natuur blijft onz verbazen!
's middags rijden we naar Gunnedah waar we in de zinderende hitte een boswandeling maken in de hoop koala's te spotten ( zonder succes). Maar op de camping hebben we meer geluk. hier zitten er ook een paar die we de rest van de avond volgen op hun avontuur

TIP
Barkhut campsite
in Mount Kaputar NP
$3 pp/ pn
HOT showers, toilet and bbq's
Our marks
Location: 9
Facilities: 7.5

TIP
Narrabri caravanpark
$14 pn
walking distance from towncentre
Our marks:
Location: 7.5
Facilities: 7.5

TIP
Gunedah touristcaravanpark
$18 pn
Wild koala's in the park
Our marks:
Location: 6.5
Facilities: 6.5

vorig verslag

volgende verslag