welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Schildpaddenpis

Coonabarabran 4+5-11-2005

Vrijdag rijden we bijna 600 kilometer door een vlak en kaal landschap. Tegen het einde van de middag naderen we Coonabarabran en wordt alles groener en bergachtig. Het is duidelijk lente want alles is bedekt met paarse en witte bloemtjes. De outback hitte heeft weer plaats gemaakt voor regen.

 

Zaterdag ochtend gaan we naar het vlakbij gelegen Warrumbungle NP. We rijden door een zee van paarse bloemen. Plotseling moet ik een slinger aan het stuur geven om niet over een schildpad heen te rijden. We stoppen en lopen terug om te kijken of ik hem gemist heb. Hij ligt met z'n kop en poten ingetrokken op de middenstreep. Niet zo'n bestel plek dus ik til hem op en leg hem in de berm. Jeroen wil hem beter bekijken en krijgt daar spijt van.
De langnekschildpad doet het in zijn broek van angst en pist dus Jeroens hand onder. En dat stinkt onbeschrijflijk. Handen wassen is zinloos en ook de bacteriedodende natte doekjes halen weinig uit. We hebben onze les geleerd.

Het weer zit een beetje tegen dus rijden we gelijk door naar de kampeerplek. Het plenst en we vervelen ons de hele dag te pletter. Maar je kunt op lelijkere plekken vast zitten. We zien een paarse bloemenweide en indrukwekkende bergen terwijl de emu's en kangaroo's voorbij komen en de kakatoes een kabaal maken

TIP
schildpadden laten liggen of in ieder geval niet scheef houden als je ze moet verplaatsen!

TIP
Wayfarer caravanpark
in Coobarabran
$13 pn
lots of space and in town
Our marks
Location: 7
Facilities: 6.5

vorig verslag

volgende verslag