welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Enge vent

Broken Hill, 2+3-11-2005

Voordat we weggaan uit Peterborough leveren we de aardappelen in bij de camping beheerders. Vandaag gaan we namelijk door een Fruitfly checking zone en ze schijnen hier pittig te controleren. Zelfs honing wordt in beslag genomen!
Halverwege de rit stoppen we bij een bar. Jeroen trakteert op een publunch van zijn gewonnen geld. Deze pub is tien keer gezelliger dan die van gister en het kost ons moeite om er weer weg te komen.
Cockburn( ...apparte plaatsnaam) is de grens tussen South-Australia en New-South Whales. Toch mag hier de klok nog niet een half uur vooruit want Broken Hill wil qua tijd bij SA horen.
Zo'n 25 kilometer ten noorden van Broken Hill ligt het outback spookstadje Silverton.

 

Donderdagochtend lopen we over de brede stoffige straten van deze beroemde filmlocatie. In de kroeg hangen de muren vol met foto's van oa: Mad max ( een hele jonge Mel Gison), Priscilla:Queen of the dessert, Razorblade. A town called Alice, heel veel bier commercials en mode fotografie.
Zo'n 7 kilometer verder ligt een uitkijkpunt en dit is het laatste stukje verharde weg. Zover als je kunt kijken is het een grote dorre leegte. En volgens de kaart wonen hier mensen, ongelooflijk!
Op de weg terug naar Silverton zien we onze eerste wilde paarden en weer wat rennende Emu's. Nadat we Broken Hill vluchtig hebben bekeken rijden we nog zo'n 350 kilometer.

Op een parkeerplaats langs de weg maken we ons op voor de nacht. We zijn de enige op een truck na. We beginnen een beetje de kriebels te krijgen als de chauffeur de hele tijd onze kant op kijkt maar we trekken ons er niets van aan. Na een tijdje kijken we elkaar verbaasd aan als we door krijgen dat hij ons staat uit te schelden!
Dit vinden we niet grappig: "is die man gek, ofzo?"
Nou, daar komen we snel achter. Opgefokt komt ie op ons af.

Korte samenvatting van het gesprek:
"Who send you here!"
"Eehh, deze plek staat in ons kampeerboek meneer"
"I always stay alone. Who send you to follow me!"
" we zijn gewoon buitenlandse toeristen meneer, op zoek naar een slaapplek"
".....oh, Well, there is someone after me and everywhere I go I see those wickedvans"
" maar meneer, dat is een naam van een verhuurbedrijf"
Hij lijkt enigzins tevreden met het antwoord maar de schrik zit er bij ons wel in. Die man is zo paranoia als een deur. We overleggen wat we moeten doen: Blijven terwijl er een kort lontje ieder moment kan ontvlammen of vertrekken en nog minimaal 100 kilometer in het donker door kangarooland rijden. De laatste optie kan de trucker nog wel eens achterdochtiger maken en dat lijkt ons niet slim (hij is vast en zeker bewapend).
Jeroen blijft in de auto ( we willen geen haantjes gedrag) terwijl ik op hem afstap met de volgende mededeling:
"you kind of scared me a little, Are you ok with us being here or do you want us to move?"
Dit bleek de goede zet. Glenn komt net van de telefoon met zijn vrouw en moet van haar zijn verontschuldigingen aanbieden. Hij gaf toe nogal paranoïde te hebben gereageerd en verteld gelijk zijn halve levensverhaal.
Redelijk gerustgesteld gaan we slapen.....maar leuk was anders

TIP
Jacons Well Rest Area
119 km W of Cobar, 98 km E of Wilcania
FREE
No facilities
Our marks
Location: 6
Facilities: 0

vorig verslag

volgende verslag