welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Melbourne Cup Day

Southern Flinders Range, 1-11-2005

We hebben op de parkeerplaats een gezellige ochtend met "grijs op reis" al noemen zij zichzelf "SKIN" wat betekend: Spending the Kids Inheritance Now! 80% van de reizigers die wij tegenkomen zijn Australiers rond de pensioen leeftijd die lange tijd door hun eigen land reizen. Altijd vol verhalen en goede reis tips.


Nog voor 9.00 staan we in Port Augusta. Even naar het postkantoor om een schadeclaim voor de verzekering op de post te doen en langs de bieb. Dan weer in de auto tot het lunchtijd is. In Wimington stoppen we voor een picknick. Twee dikke vette Shingleback lizzards komen blaadjes sla bedelen.

 


Vandaag is een hele belangrijke dag voor de Australiers. Het is Melbourne Cup Day. Melbourne en omgeving heeft een officiële vrije dag en in de rest van het land ligt alles een half uur stil. En dat allemaal voor een paardenrace!
Wij hebben ons verdiept in de materie en zijn er helemaal klaar voor. We gaan naar een bar in een klein dorpje voor de tv zitten. Dit zou de (op 1 na) beste manier zijn om het melbourne cup gevoel te beleven. Onze barman is echter dringend aan een cariere wissel toe. Wat een botte ...!
Hij heeft iets tegen de ophef rond deze race dus een gezellig gesprek zit er niet in. Jeroen en ik houden ons mond en zetten onderling wat geld op een aantal paarden. (dit gehucht heeft geen wedkantoor). Tegen de tijd dat de belangrijkste race van start gaat staan we strak van de spanning. Binnen een paar minuten is de race gelopen en kan iedereen weer terug naar de normale gang van zaken. Alhoewel, het is een heel groot feest want Makybe Diva ( het paard) wint voor het derde achtereenvolgende jaar en dat is voor het eerst in de geschiedenis. Een legende is geboren.... en wij waren erbij!
Op weg naar Peterborough fantaseert Jeroen er op los wat hij kan doen met zijn gewonnen $45!!

TIP
Peterborough camping ground
$15 pn
Our marks
Location: 6.5
Facilities: 6.5

vorig verslag

volgende verslag