welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Science

Melbourne, 24+25-10-2005

Maandagochtend kopen we een paar kadotjes voor de moeders om te bedanken voor hun goede zorgen en nemen we afscheid van iedereen. Zo'n twee uurtjes rijden van Morwell is Phillip Island. Bekend om zijn pinguïns die 's avonds thuiskomen. We weigeren echter om $36 te betalen om dat te gaan zien. Dus gaan we naar de "nobbies" wat eigenlijk niet meer is dan een paar rotsen in zee bij een landtong. maar dan wel een mooie groene glooiende landtong die vol paarse en gele lente bloemen staat. De wind blaast ons bijna letterlijk uit onze Teva's dus zoeken we al snel weer het busje op.
Tim had voor ons een slaapplek geregeld dus gaan we daar even een briefje door de deur doen om te vertellen dat we nog wat kilometers gaan maken.

Dinsdag rijden we Melbourne in en gaan naar het Scienceworkmuseum want het regent weer eens. Voornamelijk bedoelt om kinderen uit te leggen hoe apparaten werken enzo. Maar wij vermaken ons prima met de interactieve displays. De sportafdeling is erg leuk omdat je moet proberen de olympische records te breken. Ze hebben hier ook een weegschaal en de uitkomst valt reuze mee. Het calorierijke Australische eten heeft nog niet zo veel schade aangericht. ( rudi:61 kg en jeroen: 76 kg)

TIP
Frenchview Camping in Grantville
25 km N of phillipisland, next to the sea
our marks:
location: 7
facilities:6.5

vorig verslag

volgende verslag