welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Tim&Suzi

Morwell, 20 t/m 23-10-2005

Donderdag is een auto dag. Ons enige uitje is de supermarkt waar we onze nieuwste verslaving inslaan. BIER!!!!!
Gemberbier (voor iedereen thuis: No worries mate! het is alcoholvrij)
We slapen langs het strand en vrijdags internetten we want het regent weer eens.
We zitten op een uurtje rijden van Morwell en daar wonen Tim&Suzi. Hen hebben we ontmoet in Zuid-Afrika waar zij ons kwamen helpen in ons vrijwilligersproject.
(voor iedereen die toen de verhalen niet heeft gelezen....:We hebben een aantal weken samen opgetrokken en Suzi kwam er achter dat ze zwanger was)
We bellen ze op en moeten onmiddelijk langs komen. We mogen Jackie parkeren bij Tim's moeder in de tuin en vallen midden in de voorbereidingen van een verjaardagsfeestje. Tims zus wordt 30 en wij moeten dat meevieren. Eerst willen we Suzi zien dus gaan we naar het huis van haar moeder ( Door de zwangerschap zijn ze een paar maanden eerder thuis dan verwacht en hun eigen huis is nog verhuurd). Suzi is nu 8.5 maand zwanger en ziet er fantastisch uit.

 
buikenwedstrijd

Donna's verjaardag is groots aangepakt. Er is een zaal gehuurd en er speelt een band. We ontmoeten Neil, Donna's vriend. Hij is een nieuwzeelander (Maori) en hij nodigt ons uit om bij hem en zijn familie kerst te komen vieren. Ze wonen op het noordereiland. We nemen dat aanbod graag aan.
Naar goed australisch gebruik wordt er heel veel gedronken en is het gezellig. Als Suzi naar huis wil nemen we haar lift aan. Zij is tenminste nuchter.

Zaterdag begint ook al uniek. Het schijnt normaal te zijn om de dag na een feestje samen te ontbijten...The Aussie way....met een BBQ!!!!!
Tim, Jeroen en Cloe (tim's nichtje) gaan 4 wheeldriven. ( ik ben vandaag niet lekker en blijf thuis). Tim gaat hen zijn stresshut laten zien. Onderweg worden ze aangehouden en Tim moet blazen. Ondanks de pittige hoeveelheid alcohol van gisteravond doorstaat hij de test (met trillende handen).
De Cooperdam die heel Melbourne voorziet van water is half leeg maar erg mooi. Na de dam is de weg drek en verdwijnt hij soms onder een riviertje. Midden in het bos ligt een oud mijnwerkershuisje dat iedereen mag gebruiken. Het is hier prachtig ook al komt de regen met bakken uit de lucht.

Zondags nemen Tim&Suzi ons mee naar Wilson Promontory NP dat zo'n 1,5 uur rijden ligt van Morwell. Onderweg zien we onze tweede Echidna en wilde emu's. Precies rond lunchtijd stopt het miezeren dus kunnen we picknicken. Jeroen en ik beginnen aan de wandeling naar Sqeekie Beach terwijl Tim & Suzi naar het eind punt rijden om ons weer op te pikken. Ergens halverwege slaat de schrik om mijn hart. Voor ons op het pad ligt een slang!! Met een babykonijntje in zijn bek. We kunnen er met geen mogelijkheid langs en terug is ook geen optie. Na een kwartiertje worstelen met zijn prooi ligt de slang aan de zijkant van het pad en rapen wij al onze moed bij elkaar en sluipen er langs.
Tim baalt dat ie er niet bij was terwijl ik met liefde met hem had geruild.

's Avonds krijgen we bij Suzi's moeder een traditionele "Sunday Roast". Ze smeren hier een soort mintjam op hun lamsvlees!!?!?!
Het was erg lekker en veel met 2 groentes die we nog nooit eerder hadden geproefd. Suzi verdient wat bij met banketbakken en als toetje heeft ze merengue met slagroom en bosbessen gesmaakt. We zijn hier heerlijk verwend!

vorig verslag

volgende verslag