welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

diefstal

Eden, 18+19-10-2005

's ochtends springen we uit de bus om zo snel mogelijk het kampvuurtje op te porren en op te warmen. Als we onze stijve ledematen weer kunnen bewegen stappen we in de auto richting Eden.
Onderweg komen we door Bega waar een grote kaasfabriek staat. We hebben nogal wat moeite om een eetbare kaas te vinden dus stoppen we om te gaan proeven. Van de 10 soorten die ze hebben ( waaronder Gouda ?!?!) is er 1 wel eetbaar en we kopen er gelijk een stuk van. Vanaf nu dus geen miskopen meer we willen alleen nog maar de light vintage van Bega!


In Eden is een museum waar we van de ene verbazing in de andere vallen. Het Killerwhale museum!
In deze regio is actief gejaagd op walvissen. Niet met grote schepen maar met mannen in roeibootjes. De mannen kregen hier echter hulp van een groep orka's. De orka's dreven de walvis de baai in en sleepte zelfs de roeiboot tegen de golven in. Een verhaal dat de sterk lijkt om waar te zijn maar er zijn foto's van en het skelet van Tom de aanvoerder heeft enorme slijtage aan zijn linker tanden van het vastgrijpen van het touw. Als de buit binnen was kregen de orka's hun favoriete deel van de walvis als beloning. De tong en de lippen.
Een ander ongelooflijk verhaal is dat van een visser die overboort was geslagen en de volgende dag leven werd gevonden in de buik van een blauwe vinvis!. Hij had brandwonden van het maagzuur en zijn haar en huid was voor altijd gebleekt maar hij leefde nog!


We zoeken een camping op want we moeten de was doen en de baterijen opladen. Het is weer een prachtplek. Uitzicht op een meer een het geluid van de zee op de achtergrond.

's ochtends wacht ons een onaangename verrassing. Iemand heeft onze oplader gejat!
Hier zijn we even goed chagerijnig van. Niet alleen zijn we nu een dure oplader, een set batterijen en een adaptor kwijt, we kunnen nu de camera niet gebruiken en de plannen van vandaag omgooien.
Eerst maar eens naar het politiebureau. De campingeigenaar wilde dat graag dus doen we aangifte. Voor de verzekering heeft het niet veel zin want het valt net binnen ons eigen risico. Het politiebureau is zo groot als een 3 kamerflat en de straatverboden slingeren rond op de aangifte balie
Het dichtsbijzijnde stadje dat misschien een fotozaak heeft is 60 kilometer terug op onze route maar we hebben niet veel keus.
Na een flinke zoektocht zijn we $100 lichter maar kunnen we weer fotograveren.

Het is een uur of twee en we zijn vlakbij de afslag die we gister gemist hebben dus slaan we die alsnog in.
Ben Boyd NP heeft kleurrijke kliffen. Krijtwit van onder en dieprood van boven. En weer iets nieuws: een Echidna!!!! Dat is een soort grote egel met een miereneterssnuit en hij legt eieren, heeft een buidel en zoogt zijn kinderen. Het enige dier ter wereld met deze eigenschappen en samen met het vogelbekdier de enige die eieren legt en zoogt.
In een ander deel van het park willen we slapen maar we hebben ons een beetje vergist. De 30 kilometer lange weg is niet verhard. Als een milkshake komen we aan maar we hebben wel een slang gezien! Onze eerste wilde vanuit de auto dus lekker veilig

TIP
Eden caravanpark
$18 pn
Lake view and sea sounds
Our marks
Location: 9
Facilities: 7

TIP
Bittangabee bay bushcamp
In Ben Boyd NP
toilet, bbq
our marks:
location: 7.5
facilities:7

vorig verslag

volgende verslag