welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wit spul

Koscuiszko NP, 16+17-10-2005

Vol verwachting klopt ons hart.... we gaan naar de hoogste berg van Australie en het skiresort. Zou er nog sneeuw liggen??
Bij Charlottes pas parkeren we midden op de weg. We kunnen niet verder want....er ligt inderdaad nog sneeuw!! Een paar echte fanatiekelingen skiën en snowboarden zelfs nog op de paar overgebleven vlakken. Dik ingepakt maken we een wandeling. Er is een boom die wel houdt van dit klimaat. The snowloving gumtree. Met zijn krullerige stammen en drie kleurige bast is het een mooie boom. Al krijgt Jeroen het met zijn dirty mind voor elkaar om er ranzige foto's van te maken.

 

We rijden terug naar het skidorpje buiten het park en warmen onszelf op bij een kopje thee. We lummelen wat rond tot het 18.00 is. Het moment waarop de film begint. We trakteren onszelf op een bioscoopje omdat het binnen warmer is dan buiten.......en omdat Sjakie en de chocoladefabriek draait. Met een smile van oor tot oor verlaten we de zaal weer. Wat een blije film!
In het pikkedonker rijden we het NP weer in opzoek naar een bushcamp. Voorzichtig rijden want de springdingen vliegen voor je auto langs (en de verwarming aan op max)
's nachts liggen we dik ingepakt onder alle dekens die we hebben. En nog is het koud. Het is dan ook 4 graden. Maar als we slapen dromen we van een snoepfabriek en chocolade.

's ochtends warmen we ons op bij het kampvuur van de buren voordat we naar Thredbo rijden. Dit dorpje ligt onder de hoogste berg. De wandeling die we in gedachte hadden ( naar de top) kan alleen nog niet omdat er nog te veel sneeuw ligt. Dan maar een kortere route. Op weg naar het begin van het pad komen we langs een bobsleebaan waar Jeroen een ritje maakt. Weer iets wat we nog nooit eerder hebben gedaan om van het lijstje te strepen.
De wandeling is prachtig met een geweldige bonus vlak bij het einde
Een wilde wombat!!!!

 

We gaan terug naar onze kampeerplek en warmen wat op in het zonnetje. Aan het einde van de middag maken we de wandeling die langs de rivier gaat. Dit is de beste tijd om dieren te spotten. Jeroen schrikt zich een ongeluk als ie bijna tegen een Swampwalabie opbotst en een tweede keer als ie bijna struikelt over een wombat.
Of wij zijn heel stil of de dieren hier zijn niet bang voor mensen.....het zal het laaste wel zijn.
Als je door een stil bos loopt en je hoort opeens het geluid van iemand die met een holle maag een fles drinken achterover klokt ( een soort hol...kloekkloekkloek). Dan weet je dat er emu's in de buurt zijn. Vlak voor ons komen er drie uit de struiken en negeren ons compleet. Oh, wat is het hier toch mooooooi!
's avonds stoken we een vuurtje en hebben weer een bitterkoude nacht.

TIP
Thredbo diggins bushcamp
In Kosciuszko NP
FREE
Only toilet and fire place
Our marks
Location: 9
Facilities: 6
entryfee to NP $16 a day!! ( or anualpass)

TIP
Canberra's exhibition park
Normal $8 pn but the caretaker didn't charge us because we only stayed one night!!!
Close to city and next to racecourse ( horses)
our marks:
location: 7
facilities:6.5

vorig verslag

volgende verslag