welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Keukenhof

Canberra, 14+15-10-2005

In de auto op weg naar de hoofdstad van Australie komen we er achter dat we al ruim 10.000 kilometer hebben gereden! Niet slecht in 6 weken.
Canberra is dus de hoofdstad van Australie. Veel mensen vinden dat je het over kunt slaan omdat het een stad zonder hart is. Maar we zijn in alle landen in de hoofdstad geweest dus hier ook!
En inderdaad, de stad is wat vreemd. Alles is nieuw en geordend neergezet. Je rijdt er doorheen met het grootste gemak wat vrij uniek is voor een hoofdstad. Het is er ruim en groen. Zelfs het dak van het parlementsgebouw is van gras.
Waar ter wereld kun je over de hoofden van de ministers lopen????
Het humeur is vandaag niet al te best ( vraag me niet waarom) dus gaan we niets bekijken maar even shoppen!!!
We hebben in de krant het weerbericht gelezen voor onze volgende bestemming. Max 13 graden en min 3!! In de uitverkoop snel wat warms gekocht.

We kamperen naast de racebaan en ze zijn net de paarden voor de sulkies aan het trainen. Alweer een uniek uitzicht.
Zaterdag ochtend worden we wakker met een goed humeur en gaan naar de Australische Floriade. In Nederland zijn we daar nog nooit geweest een ook de Keukenhof kennen we alleen van de posters. Staan we daar in Australie naar tulpen te kijken....?!?!
Het is een lekker frisse lente ochtend met een dapper zonnetje. Een beetje zoals thuis. Grappig detail zijn de duizend tuinkabouters die beschilderd en beplakt zijn door schoolkinderen.
De Bibliotheek is ontzaglijk groot en heeft heel veel computers met gratis internet. Even een paar uur verhalen typen. Ook proberen we hier (weer) een van de opdrachten te laten slagen. Maar we kunnen de Aboriginal naam voor Australie maar niet vinden. Wel weten we nu dat er zo'n 1000 verschillende Aboriginal talen waren.

TIP
Numeralla river rest area
20 km N off Cooma small but next to river
FREE
Only toilet
Our marks
Location: 7
Facilities: 6

TIP
Canberra's exhibition park
Normal $8 pn but the caretaker didn't charge us because we only stayed one night!!!
Close to city and next to racecourse ( horses)
our marks:
location: 7
facilities:6.5

vorig verslag

volgende verslag