welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Albino

Kiama, 12+13-10-2005

De hele nacht klettert de regen op ons dak. 's ochtends worden we natter van het sprintje naar de douche dan van de douche zelf. Het ziet er niet naar uit dat het vandaag gaat stoppen dus besluiten we Sydney te verlaten. Eind November komen we hier toch nog een keer terug.

Kiama ligt zo'n 80 kilometer onder Sydney en heeft een blowhole.
een wat???
Precies!!
Dus gaan we maar eens kijken. We verwachten een uitgesleten brug maar het is meer een soort mijnschacht. Van onder beukt de zee tegen de rotsen waardoor het water met grote kracht door het gat wordt geperst. Een natuurlijke fontein die wel 60 meter hoog kan spuiten.

We overnachten in Budderoo NP. De volgende ochtend maken we de wandeling bij het beekje en de waterval. Overal staan de lente bloemen in bloei. Op weg naar de Minnamurra rainforest walk zien we een dode Wombat langs de weg liggen. Ze zijn groter dan we dachten en we begrijpen nu de bijnaam "tank". Ze zijn formaat wildzwijn maar met kortere pootjes en bijna vierkant.
De rainforest walk was erg mooi. Als we daar weer weg rijden trap ik op de rem. Ik zie een klein wit veulentje en veulens horen niet wit te zijn ( witte paarden worden donker geboren en verkleuren langzaam). En inderdaad het is een albino met een zwarte moeder. Erg uniek.

 

Bij Jervis bay aangekomen is het lunchtijd. Ook bij deze picknickplek zijn weer gratis BBQ's dus we warmen een knoflookstokbrood op en koken 2 artisjokken ( 50 cent per stuk!!)
Jervis bay is bekend om zijn dolfijnen maar het waait zo hard dat we alleen maar schuimende koppen zien. Weer pech maar wel een mooi plekje. Toch maar eens terug komen in de zomer.
We slapen in Murramarang np waar tientallen kangoeroes om ons heen huppelen

TIP
Budderoo NP
($11 entryfee at Minnamrra rainforest walk or anuallpass)
FREE
Only toilet and fire place
Our marks
Location: 7
Facilities: 6

TIP
Murramarang NP, pretty beach
$5 pp/pn
Beautiful walks, sea, cliffs and kangeroo's (on the beach)
our marks:
location: 9
facilities:7

vorig verslag

volgende verslag