welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Bliksembezoek

Sydney, 11-10-2005

Uitgerust en vol goede moed rijden we Sydney in. In zo'n grote stad rijden zonder gedetailleerde kaart is altijd een beproeving. Zonder al te veel problemen komen we aan bij ons guesthouse. Dit is een van de weinige plekken waar je mag overnachten in je busje en toch veilig geparkeerd staat. Het is alleen niet echt een typische Backpackers. Father John is de manager van dit voormalige klooster. Hij doet nu wat aan crisis opvang, taakstraf jongeren, longterm accommodatie voor toeristen met een baantje en af en toe wat losse gasten.

Na de lunch nemen we de metro richting Sydney centrum. Snel naar het postkantoor om onze post op te halen. Het pretpakketje uit Nederland is er met de LP van N-Z en boeken en tijdschriften. Ook Jeroen is blij want de vlaggetjesman uit Darwin heeft woord gehouden en Jeroen heeft nu eindelijk zijn felbegeerde Mongolie vlaggetje.

 

Hierna langs Flightcentre waar onze vliegtickets liggen te wachten. En dan kunnen we de toerist uithangen. Dus hangen we wat rond in de botanical gardens met uitzicht op "the opera house" en de "harbour bridge".
Uit de wind en in de zon is het lekker lente weer maar zodra je in de wind of schaduw loopt is het ronduit koud.
Onze eerste indruk van Sydney is positief. Het is een stille stad, ruim opgezet met redelijk wat groen. En zowaar redelijk wat mooie oude gebouwen.

TIP
Kriskindle Guesthouse
$10 pn for parking and sleeping in your van.
Only use of toilet and shower ( not the kitchen)
Our marks
Location: 7
Facilities: 6

vorige verslag

Volgende verslag