welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Terracotta Leger

Xi'an, 26-5-2004

Gister zijn we aangekomen na een perfecte nacht in de trein. We hadden een hostel vooruit geboekt dus we werden op het station opgewacht. We gaan voor luxe en nemen een 2 persoonskamer. Na een week dorm hebben we het wel verdiend. Een 2 persoonsbed zit er niet in. Die schijnen zeldzaam te zijn in china. Het is wel grappig. We zijn nog nooit zo lang en zo veel bij elkaar geweest en we hebben nog nooit zo lang niet samen in 1 bed geslapen.
Gister heb ik mijn rug verdraaid en na een nacht schudden in de trein zit ik helemaal vast. Ik kan letterlijk niet meer bij mijn veters dus ik bespreek gelijk een massage. Een uur later kan ik weer alle kanten op en gaan we Xi'an bekijken. We komen Anouk weer tegen en gaan met haar naar de moslimwijk. Dit is weer heel anders. Kleine winkeltjes en fabriekjes. We zien hoe sesamolie gemaakt wordt en de kooien met ganzen en duiven die bij de slager staan. Het vlees ligt hier open en bloot op straat. Gelukkig schijnt de zon niet en is het maar een graad of 28.....

Vandaag was het een stuk koeler en regende het een beetje. Het is Terracotta-leger dag!!!! We vinden de juiste bus en het uur daarin is al een belevenis opzich. Als je denkt dat de bus vol is dan blijken er nog een paar mensen en dozen bij te passen. We volgen Anouks advies op en gaan eerst de film bekijken en dan hal 3,2 en 1. Het hoogte punt als laatste.  

We vonden het erg indrukwekkend. We hadden ons niet te veel voorgesteld omdat de mensen het vonden tegenvallen. Toch is het heel bijzonder als je bedenkt dat er duizenden beelden zijn gevonden en misschien nog wel duizenden onder de grond liggen (terwijl ik dit schrijf, zittend op een bankje in een park, ben ik omringd door een klas kleuters die niet begrijpen hoe ik schrijf)

 vorig verslag

 volgende verslag