welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Niet Thuis

Coffs Harbour, 6+7-10-2005

We rijden over de New England Highway een honderd kilometer verwijdert van de kust. Het is lekker rustig op de weg en het uitzicht is prachtig. Groene glooiende heuvels....net engeland. Zelfs de plaatsjes op de route hebben engelse charme met hun oude geveltjes. In Glenn Innis wanen we ons even in Schotland. Op de brochures lachen de mannen in kilt je toe. Een aantal jaar geleden hebben ze hier een monument opgericht voor alle schotten en dat heeft wat weg van stonehenge.
's avonds hebben we een kampeerplek in een NP helemaal voor onszelf alleen......nou ja, we moeten het delen met iets te nieuwsgierige brushtail possums die onze vaat komen doen.

 

Vrijdag doen we op ons gemakje de " waterfallway". Deze weg doorkruist een tiental national parken en komt langs een aantal watervallen. We maken een paar mooie korte wandelingen en zien een nieuwe soort wallabie en een mooie fazant.
Tijdens het rijden ligt er in 1 keer een joekel van een dikke bruine slang op de weg. Als ik zie dat ie gewoon leeft wijk ik uit ( bij wet verboden hier) en ben trots op mezelf ook al moet ik nu een van mijn motto's schrappen ( " de beste slang is een dode slang")
's middags komen we aan in Coffs harbour. Daar is Mutonbird island waar 24000 vogels ( een soort meeuw) leven. De grootste kolonie aan de oost kust. Ze nestelen in holen ........en zijn overdag niet thuis!
24.000 vogels en wij zien er niet 1!
Wel zien we 3 walvissen die enorme sprongen uit het water maken dus zijn we niet voor niets omgereden

TIP
Valla beach resort
8 km n of nambucca heads
$15 pn
very big resort but beautiful location
Our marks:
Location: 7.5
Facilities: 7

 vorig verslag

volgende verslag