welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Crocodile Hunter

Beerwah, 5-10-2005

Woensdagochtend starten we met een wandeling door het bos waar we de afgelopen nacht hebben geslapen. Om 8.00 stappen we in de auto richting " Australia Zoo". De dierentuin van Steve Irwin. Je weet wel, die over enthousiaste, knauwende krokodillen vangende Aussie die continue met z'n kop op de tv is. Op aanraden van andere reizigers gaan we toch maar een kijkje nemen. Aangezien onze dingo en koala zoektochten nogal onsuccesvol zijn geweest.
Het is een super interactieve dierentuin met eigenlijk alleen australische dieren ( al breiden ze uit met tijgers). Allerlei soorten hagedissen lopen los rond en je krijgt op veel plekken de kans om beesten te aaien. Onze aanraak score van vandaag: (albino) Kangaroes, koala's, biggetjes, kalfjes en een Boa constrictor. Die laatste was bijzonder. Het deed me helemaal niets meer, ik vond het zelfs wel leuk. ( voor iedereen die nu denkt: "wat loopt ze toch de hele tijd te trutten over die slangenangst". Denk aan je eigen grote angst/fobie en stel je voor hoe opgelucht je bent als je daarvan af was)

 

Het park heeft ook vele shows en voederrondjes. Zoals ze hier de shows doen is wel uniek. Ik heb nog nooit eerder een anaconda zien zwemmen of oppassers met tijgers in het water gezien. Uiteraard draait het merendeel van het park om de krokodillen maar die vindt ik het minst boeiend.
Hoogtepunten van vandaag: de tasmanian Devil, De koala lokroep en de vechtende/spelende dingo's

Aan het eind van de middag rijden we naar onze volgende slaapplek en moeten daarvoor door Brisbane. En dat is geen pretje. Ze hebben hier nogal vreemde snelwegen. Ze lopen dwars door dorpen. Zelfs in Brisbane is er geen echt hoofdweg en zigzag je dwars door het centrum en woonwijken. Filerijden op een stijle heuvel.....het is maar goed dat je in Nederland de hellingproef oefent!

TIP
Green Gully campground in Oxley Wildrivers NP
$3 pp/pn
only toilet and fire place
walkingdistance from Wollomombi falls and gorge
Our marks:
Location: 8
Facilities: 6.5 (firewood!)

 vorig verslag

volgende verslag