welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Humpback Whales

Hervey bay, 3+ 4-10-2005

Maandagochtend staan we met z'n vijven om 6.30 klaar voor de shuttle naar de haven. Vandaag gaan we op walvis-safari!!
Onze boot is de kleinste die we konden vinden (max 20 personen). Het weer zit alleen een beetje tegen. Er staat een fikse wind uit het noorden dus het is flink schommelen maar het zeilt wel lekker door.
De eerste Humpbackwhale die we zien is een toppertje. Hij komt naar de boot toe, zwemt er een paar keer onder door en geeft een hele show weg..............en ik heb wederom problemen met mijn camera batterijen (grmbl!) en er dus niet 1 foto van. Gelukkig heeft Arnan ook reserve batterijen bij zich.
Het duurt een tijdje voordat we de volgende walvissen zien. Dit keer is het een moeder met kalf dat lastig gevallen wordt door een mannetje. Ze gebruikt de boot als afleiding om haar kalf te beschermen. Als we zouden willen kunnen we ze aanraken. Dit is toch wel het voordeel van een zeilboot, geen motor!
We zien nog een paar mannetjes alleen, een moeder met kalf en als afsluiter 3 mannetjes die achter een moeder met kalf aanzitten. Ze slalommen onder onze boot door en het water is zo helder dat je alles goed kunt zien.
Het was echt helemaal geweldig! Deze walvissen zijn erg actief en nieuwsgierig. We hebben er zelfs een paar sprongen uit het water zien maken. Je vergat bijna dat je een beetje misselijk was.

 

We hebben besloten om nog een nacht in Hervey bay te blijven zodat Jeroen morgen naar de tandarts kan.

Dinsdagochtend nemen we afscheid van Rinat, Arnan, Meyrav en Antje. Iedereen gaat weer zijn eigen weg.
Bij de tandarts moet Jeroen een veiligheidsbril op....rare jongens die Aussies!
Een oude vulling is gaan "lekken" en wordt dus vervangen.


's middags maken we nog even wat kilometers. Bij Gympie(?) slaan we af want we willen weg van de snelweg. De gratis kampeerplek die we op het oog hadden is afgeschaft. Alle faciliteiten zijn er nog dus we doen of we het bordje niet gezien hebben.

 vorig verslag

 volgende verslag