welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Slechte speurders

1770, 26 t/m 29-09-2005

Maandags rijden we richting 1770 ( dit is een plaatsnaam...). Halverwege de middag komen we aan in Agnes Water waar een super goede campsite zit. Voor $4 pp slapen we in de duinen die uitkomen op een baaitje. Prachtig wit strand met tropische begroeiing. De volgende ochtend blijven we dan ook lekker lang plakken.
De 3 Israeli zijn hier ook en we maken plannen om over een paar dagen samen naar Fraser Island te gaan.
In de middag rijden we naar de landtong met de naam 1770. Het jaartal waarop Captain Cook voet aan land zette. Dit is een prachtig stuk ruige kustlijn en een brede rivier mond. Groot voordeel is dat dit gebied nog niet volledig is over ontwikkeld.
Onderweg naar onze volgende slaapplek stoppen we bij een help-jezelf-en-wees-eerlijk fruitstal waar je betaalt in een jampotje. Bij de Monduran dam kamperen we en voor zonsondergang speuren we nog even naar vogelbekdieren die hier moeten zitten maar zonder succes.

Woensdagochtend maken we een wandeling bij het meer en speuren de boomtoppen af op zoek naar de koala's. Ook dit zonder succes.
We nemen de toeristische route naar Hervey bay. De campsite die we hier hebben uitgekozen is vrij uniek. We zijn de enige toeristen. De rest is permanente bewoning.
Arnan, Rinat en Meyrav komen 's avonds ook aan.
Donderdagochtend gaan we op jacht naar een goede deal voor een 4 WheelDrive. We willen 3 dagen naar Fraser island wat compleet bestaat uit (stuif) zand.

TIP 1
Workmans Beach camping Area, Agnes Water
in the dunes. lovely bay with beautifull little beach
$4 pp/pn, compost toilet and 1 outdoor coldshower, water and BBQ
our marks:
location: 10
Facilities: 7

TIP 2
Lake monduran Recreation Area
$18 pn
Everything was brand new!!!! and they have a platypus and koala colonie (?!?)
Our marks:
location: 8
Facilities: 9

 vorig verslag

volgende verslag