welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Whitsunday Islands

Airly Beach, 22 t/m 25-09-2005

We rijden door de Atherton Table lands richting Kuranda. Dit plaatsje is bekend om de hippieachtige markten. Het merendeel van de kraampjes is echter leeg dus het valt een beetje tegen. Maar de weg richting de kust is wel weer prachtig.
In Babinda slaan we af richting " The Boulders". Dit is weer een mooie stroomversnelling met enorme, door waterkolken, uitgesleten rotsen.
De rest van de dag brengen we door in de auto en 's avonds staan we op een mooie picknickplek aan een helder beekje. Iemand ziet een boomkangaroe maar wij zijn helaas net te laat. We zijn al dagen naar ze op jacht maar we zijn steeds op de verkeerde plekken. In de bomen knippert het van de vuurvliegjes dus we komen al bijna in kerst stemming.

Vrijdags rijden we naar Mission Beach. Onze laatste kans om een Casowary te spotten in het wild! Ze zijn niet ongevaarlijk dus we moeten nog flink doorlopen als een mannetje met zijn drie kinders over het pad op ons afkomt. We schuilen achter een boom en laten hem passeren en lopen dan achter hem aan richting de parkeerplaats. Die blauwe hals en kop en dat verhoornde helmpje maken het een hele aparte vogel. We zijn dan ook dolblij dat we er eentje in het wild hebben gezien!

 

Aangekomen in Airlie Beach installeren we ons op een camping want de was moet nodig gedaan worden. We boeken een zeiltocht naar de Whitsunday islands en hopen dat de wind wat gaat liggen en de zon tevoorschijn komt.

Zaterdag ochtend ziet het weer er niet slecht uit. We hebben gekozen voor een kleinde zeilboot dus ook een kleine groep. Met 13 man cruisen we richting Hayman Island. Het is nog wel koud maar de zee is redelijk kalm. 2 uur later gaat het anker uit. Het is zelfs hier druk!
We heisen ons beide in een wetsuit om te snorkelen. Jeroen houdt het wel even vol maar ik ben na een kwartier al het koude water uit. Het was niet echt indrukwekkend behalve de reuze pappegaaivissen die ik eindelijk voor het eerst zag.
Aan boord krijgen we een heerlijke lunch en zeilen we terug. De zee is behoorlijk wat ruiger en niet iedereen is fris en fruitig. Als de kapitein de net gevangen tonijn schoonmaakt trekken 2 mensen wel heel wit weg.
We hebben een leuke dag gehad maar zijn blij dat we niet gekozen hebben voor een meerdaagse toer.

Zondag internetten we weer eens en gaan dan weer verder rijden. We slapen langs de weg bij een parkeerplaats. Hier ontmoeten we 3 israeli en een nederlander en hebben een gezellige avond. In deze regio zijn veel fruitstalletjes dus iedereen heeft te veel gekocht. Als toetjes hebben we dus een gezamelijke fruitsalade.

TIP 1
Upper Liverpool Creek rest area
Japoonvale, 29 km SW of Innisfail
Beside creek with fire flies
FREE, only toilet and water
our marks:
location: 9
Facilities: 6

TIP 2
Caravanpark Seabreeze, Airlie Beach
Cheapest option in Airlie
$18 pn
Our marks:
location: 7
Facilities: 7
www.seabreezepark.com.au

TIP 3
Whitsunday Island 1 day sailtrip, $ 95 pp
Boatname: Illusions. nice people and small groups

TIP 4
Rest Area Waverley Creek, 8 km S of St Lawrence turnoff
FREE
Next to road. With toilets, fireplace, water
our marks:
location: 6
Facilities: 6

 vorig verslag

 volgende verslag